Bentley Bentayga va avea „cel mai economic motor cu 12 cilindri din segmentul de lux”

Cu toate că „W12 twin-turbo” şi „economie de combustibil” nu sunt două sintagme pe care cineva le-ar asocia, VW se laudă că tocmai a făcut-o.

Bentley Bentayga va avea „cel mai economic motor cu 12 cilindri din segmentul de lux” Bentley Bentayga va avea „cel mai economic motor cu 12 cilindri din segmentul de lux”

În cadrul Vienna Motor Symposium - unde a fost prezentat şi TFSI-ul de 2,0 litri care va intra şi sub capota viitorului Audi A4 -, Volkswagen a anunţat noul motor W12 TSI twin-turbo, de 6,0 litri, prezentându-l ca fiind „cel mai frugal motor cu doisprezece cilindri din segmentul de lux”.

Acesta dispune, pe lângă deja obişnuitul sistem Start / Stop, şi de tehnologia de dezactivare a cilindrilor atunci când nu este nevoie de ei. Motorul mai combină şi injecţia directă FSI de la Audi cu injecţia multi-punct TMPI prezentă la motoarele Bentley.

Pentru un plus de rafinament, a fost implementată o suspensie adaptivă a motorului, care se foloseşte de actuatori electromagnetici pentru a contracara vibraţiile. Iar circuitul de ulei „permite folosirea în off-road” a motorului, după cum oficialii au declarat. Cu toate că nu s-a menţionat în mod oficial numele Bentayga, toate indiciile duc către viitorul SUV de superlux de la Bentley.

În termeni de performanţă, W12-ul produce 608 cai-putere şi 900 de Newtoni-metru, permiţând unui anumit model [EXP 10, de exemplu...] să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puţin de patru secunde şi până la o viteză maximă de peste 300 km/h. Nu, n-am uitat de partea cu „cel mai economicos”, însă cifrele de consum încă nu au fost declarate. Încă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.