Bestia din Torino trăieşte! Cum arată maşina care nu s-a mişcat vreme de un secol. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 02 apr. 2015 Știri auto
Bestia din Torino trăieşte! Cum arată maşina care nu s-a mişcat vreme de un secol. VIDEO

Fiat S76 a fost construit în doar două exemplare în anul 1911, cu singurul scop de a bate recorduri de viteză pe uscat. Problema este că unul dintre exemplare a fost dezmembrat de Fiat înainte de Primul Război Mondial (pentru a-i împiedica pe rivali să copieze tehnologia), iar celălalt a ajuns undeva în Australia, unde a fost modernizat.

Din fericire, un pasionat foarte hotărât a reuşit să recupereze şasiul din Australia şi să-l împreuneze cu motorul de pe exemplarul dezmembrat.

Probabil îţi aminteşti de videoclipul de anul trecut, în care eforturile de restaurare ale lui Duncan Pittaway s-au concretizat într-un concert infernal susţinut de uriaşul motor de 28,5 litri ce dezvoltă 300 CP. Ei bine, maşina (care trebuia să pornească la Goodwood Festival of Speed 2014) este acum gata. Şi poţi să o vezi în videoclipul de mai jos. Şi anul acesta nu doar că va porni la Goodwood, ci va participa la cursa de viteză în coastă, alături de cele mai mari nume ale industriei auto. A, da, şi domnul Pittaway plănuieşte să conducă uriaşul Fiat S76 din Bristol până la Goodwood, adică un drum de vreo 200 km…

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide