BICICLEŞTI 2014. A doua rundă, amânată din cauza vremii nefavorabile

Autor: Iulian Dnistran 05 apr. 2014 Știri auto
BICICLEŞTI 2014. A doua rundă, amânată din cauza vremii nefavorabile

Vremea nefavorabilă din Capitală nu a permis organizarea celei de a doua runde de BICICLEŞTI, în 2014. Campania lansată de Gândul şi ProSport va continua, însă, în săptămânile următoare.

Campania BICICLEŞTI a fost lansată în toamna anului trecut de Gândul şi Prosport. Mii de oameni au răspuns invitaţiei şi au ieşit în stradă week-end-uri la rând pentru câteva ore de mişcare, cu bicicletele, cu rolele, sau pur şi simplu pentru a bate la pas Kiseleff-ul „eliberat” de maşini.

Printre susţinătorii campaniei s-au aflat şi octuplul campion mondial la gimnastică Marian Drăgulescu, Mihai Donisan, campion naţional la săritura în înălţime, şi fostul portar Helmut Duckadam.

De asemenea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a arătat încântat, în toamna anului trecut, de campania BICICLEŞTI: „Am fost fericit când am văzut că nu înjură ăia din maşini”, a explicat acesta, invitat la „După 20 de ani”, la Pro TV şi, ulterior, la un interviu transmis pe site-urile Gândul.info şi StirileProTV.ro. „Sigur că vreau să o permanentizez. Dar când aud «De ce nu închizi Calea Victoriei?» Mergi cu un copil de mână – în dreapta bănci, în stânga firme. Am de gând să măresc trotuarul pe Calea Victoriei, să măresc şi să înceapă să îşi facă cofetării, restaurante. Calea Victoriei să fie zonă de promenadă, cu magazine frumoase, pe stânga, pe dreapta. Vreau să reînvii spiritul, atmosfera, să poa’ să viziteze Academia, au ce face, dar numai să am obiectul ăsta”, a adăugat Sorin Oprescu.

În funcţie de starea vremii, anul acesta, BICICLEŞTI se va desfăşura până la finalul lunii iunie: Bulevardul Kiseleff va fi închis traficului auto două sâmbete pe lună, bucureştenii fiind din nou invitaţi să facă mişcare în aer liber, chiar în centrul oraşului.

Iniţiativa BICICLEŞTI a putut fi pusă în aplicare după ce ProSport şi Gândul au lansat în toamna anului trecut o campanie de strângere de adeziuni, campanie la care Primăria Capitalei a răspuns afirmativ şi a acceptat să închidă circulaţia auto pe toată lungimea bulevardului Kiseleff! La doar două zile de la demararea campaniei, reprezentanţii instituţiei, prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret, au anunţat că bucureştenii dornici de mişcare se pot bucura de un nou loc de promenadă: Bulevardul Kiseleff.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide