BICICLEŞTI 2014. A doua rundă, amânată din cauza vremii nefavorabile

A doua sâmbătă de BICICLEŞTI din acest an, o nouă ocazie în care bucureştenii puteau face mişcare în aer liber, departe de aglomeraţie, a fost amânată din cauza vremii nefavorabile. Traficul rutier va fi redeschis pe Bulevardul Kiseleff, începând cu ora 11:00. Campania lansată de Gândul şi ProSport va continua, însă, în săptămânile următoare.

BICICLEŞTI 2014. A doua rundă, amânată din cauza vremii nefavorabile BICICLEŞTI 2014. A doua rundă, amânată din cauza vremii nefavorabile

Vremea nefavorabilă din Capitală nu a permis organizarea celei de a doua runde de BICICLEŞTI, în 2014. Campania lansată de Gândul şi ProSport va continua, însă, în săptămânile următoare.

Campania BICICLEŞTI a fost lansată în toamna anului trecut de Gândul şi Prosport. Mii de oameni au răspuns invitaţiei şi au ieşit în stradă week-end-uri la rând pentru câteva ore de mişcare, cu bicicletele, cu rolele, sau pur şi simplu pentru a bate la pas Kiseleff-ul „eliberat” de maşini.

Printre susţinătorii campaniei s-au aflat şi octuplul campion mondial la gimnastică Marian Drăgulescu, Mihai Donisan, campion naţional la săritura în înălţime, şi fostul portar Helmut Duckadam.

De asemenea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a arătat încântat, în toamna anului trecut, de campania BICICLEŞTI: „Am fost fericit când am văzut că nu înjură ăia din maşini”, a explicat acesta, invitat la „După 20 de ani”, la Pro TV şi, ulterior, la un interviu transmis pe site-urile Gândul.info şi StirileProTV.ro. „Sigur că vreau să o permanentizez. Dar când aud «De ce nu închizi Calea Victoriei?» Mergi cu un copil de mână - în dreapta bănci, în stânga firme. Am de gând să măresc trotuarul pe Calea Victoriei, să măresc şi să înceapă să îşi facă cofetării, restaurante. Calea Victoriei să fie zonă de promenadă, cu magazine frumoase, pe stânga, pe dreapta. Vreau să reînvii spiritul, atmosfera, să poa' să viziteze Academia, au ce face, dar numai să am obiectul ăsta”, a adăugat Sorin Oprescu.

În funcţie de starea vremii, anul acesta, BICICLEŞTI se va desfăşura până la finalul lunii iunie: Bulevardul Kiseleff va fi închis traficului auto două sâmbete pe lună, bucureştenii fiind din nou invitaţi să facă mişcare în aer liber, chiar în centrul oraşului.

Iniţiativa BICICLEŞTI a putut fi pusă în aplicare după ce ProSport şi Gândul au lansat în toamna anului trecut o campanie de strângere de adeziuni, campanie la care Primăria Capitalei a răspuns afirmativ şi a acceptat să închidă circulaţia auto pe toată lungimea bulevardului Kiseleff! La doar două zile de la demararea campaniei, reprezentanţii instituţiei, prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret, au anunţat că bucureştenii dornici de mişcare se pot bucura de un nou loc de promenadă: Bulevardul Kiseleff.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.