Biocombustibil din ingredientele whisky-ului

Cercetătorii scoţieni au descoperit că din ce rămâne în urma distilări whisky-ului se poate face un biocombustibil pentru maşini foarte bun.

Biocombustibil din ingredientele whisky-ului Biocombustibil din ingredientele whisky-ului

În cursa pentru a reduce dependenţa de combustibilii fosili, cercetătorii vin cu idei care sună din ce în ce mai trăsnite. După combustibilul din excremente umane, scoţienii vin acum cu o propunerea mai puţin dezgustătoare. Este vorba tot de rămăşiţe în urma unui proces de fermentare, dar aici vorbim despre whisky, iar cei care au descoperit aşa ceva sunt un grup de cercetători de la Edinburgh Napier University.

Conform acestora, din resturile de cereale care rămân în urma distilării băuturii tradiţionale scoţiene se poate extrage printr-o refierbe sub condiţii speciale un nou biocombustibil. Vestea bună este că nu trebuie modificate sistemele de alimentare şi ardere ale motorului, testele relevând că poate suplini cu succes benzina.

Acum problema este în felul următor, această reţetă se poate aplica doar Scoţiei, cunoscută pentru producţia importantă de whisky şi chiar ei ar trebui să producă mai mult ca să "hidrateze" şi maşinile, deci mai mult whisky de băut. În al doilea rând, nu este o idee chiar aşa de revoluţionară pentru că au mai făcut şi alţii biocombustibil din cereale, iar în ultimul rând dacă fiecare maşină ar merge cu aşa ceva, cel mai probabil în aer ar pluti o puternică mireasmă de whisky, care va da peste cap traficul.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.