Biocombustibil la Rompetrol, de joi

Rompetrol Downstream, divizia de retail a grupului Rompetrol, a introdus de joi în reţeaua proprie de benzinării motorină cu un conţinut de 2% biodiesel, urmând ca de la 1 iulie produsul să fie disponibil în toate cele peste 350 de staţii.

Biocombustibil la Rompetrol, de joi Biocombustibil la Rompetrol, de joi
Noul carburant are la bază sortimentul Efix Diesel, la care a făsot adăugat combustibilul ecologic. În urma investiţiilor realizate, grupul Rompetrol, prin companiile sale, poate produce şi comercializa şi motorină Euro 5, cu 2% biodiesel, măsură obligatorie în România din 2009.

"În momentul de faţă importăm 2.000 tone de biodiesel, pentru amestecul cu motorină, din Austria. Din 2008, estimăm că această cantitate va scădea, deoarece va fi finalizată fabrica noastră de biodiesel de pe platforma Petromidia", au declarat, joi, reprezentanţi ai companiei.

Aflată în fază de proiect, fabrica va avea o capacitate de 60.000 tone biodiesel pe an, cu posibilitatea extinderii viitoare la 200.000 tone, investiţie de 18 milioane dolari. "Am putea cumpăra şi de la producătorii din ţară", au mai spus reprezentanţii Rompetrol.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.