Blocul motor Ford EcoBoost de un litru încape într-un bagaj de mână

Pe vremuri, unii proprietari de Trabant scoteau motorul din maşinuţa lor, îl puneau într-o sacoşă şi îl duceau la un mecanic dacă ei nu se descurcau să-l repare. Atât de mic şi uşor era motorul. În 2012, blocul motor EcoBoost de 1,0 litri al celor de la Ford e atât de mic încât poate fi transportat într-un bagaj de mână în avion.

Blocul motor Ford EcoBoost de un litru încape într-un bagaj de mână Blocul motor Ford EcoBoost de un litru încape într-un bagaj de mână

Ford a reuşit să transporte un motor EcoBoost de 1,0 litri într-un bagaj de mână cu avionul. Ce-i drept, este vorba, de fapt, despre un bloc motor, nu despre un motor asamblat în întregime. Chiar şi aşa, însă, cei de la Ford au făcut o mişcare interesantă pentru a dovedi că propulsorul lor e atât de mic încât încape într-un bagaj de cală şi, în acelaşi timp, poate să dezvolte chiar şi 120 CP.

Blocul motor a fost transportat de la Detroit până la Los Angeles, înainte de Salonul Auto Los Angeles, iar toată povestea aduce aminte de vremurile în care proprietarii de Trabant scoteau motoarele din maşinuţele lor, le puneau într-o plasă şi le duceau la mecanic.

Motorul EcoBoost al celor de la Ford se construieşte la Craiova, alături de modelul B-Max, şi a câştigat premiul Motorul Internaţional al Anului 2012.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.