BMW – 35 de ani de maşini de artă

BMW, în ciuda imaginii pe care o are în ochii anumitor critici mai puţin în tema, are o relaţie foarte puternică cu arta, una începută în 1975. Iată evoluţia fenomenului BMW Art Car.

Povestea BMW Art Car a început în 1975 când colecţionarul francez Herve Poulain l-a rugat pe artistul Alexander Calder să îi personalizeze maşina un BMW 3.0 CSL. Tradiţia a continuat şi în anii care au urmat Frank Stella, Roy Lichenstein şi chiar celebrul Andy Warhol, lăsându-şi amprenta asupra bolizilor BMW. Toate au participat la cursa de 24H de la Le Mans.

Ultima creaţie, cea cu numărul 17 poarte semnătura lui Jeff Koons, cel care a personalizat un BMW M3 GT2. Acest model a fost prezentat în Paris în Iunie aceasta preluând ştafeta de la modelul desenat de la Andy Warhol , ultimul BMW Art Car care a participat la Le Mans. Cu acest model Andy Priaux , Dirk Werner, Dirk Müller, nu au terminat însă cursa de anduranţă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.