BMW a descoperit o reţea de hoţi de piese BMW!

Mai ştiţi vremurile când muncitorii de la Dacia scoteau ilegal piese auto din uzină? Iată că acest lucru se întâmplă şi azi, dar la constructori mult mai titraţi!

BMW a descoperit o reţea de hoţi de piese BMW! BMW a descoperit o reţea de hoţi de piese BMW!

Chiar dacă pare incredibil, este cât se poate de adevărat: o comisie internă BMW a descoperit o reţea de hoţi, care furau piese BMW. Până acum, s-a ajuns la o daună totală de 3 milioane de euro!

Unde s-a întâmplat acest lucru? Chiar în uzina din Munchen a constructorului bavarez. Mai grav este faptul că aceste furturi au loc de ani de zile, nu doar de câteva luni sau săptămâni.

Reţeaua era formată din 18 hoţi, doi dintre ei fiind muncitori în uzina BMW, iar altul lucrând ca un colaborator. Modul de operare era destul de simplu: linia de montaj era oprită pentru un fals control de calitate, cu această ocazie fiind sustrase diverse componente, de la chei şi capace de roţi până la scaune.

De fapt, banii cei mai mulţi proveneau din comercializarea scaunelor BMW, în special pe internet. Se pare că reţeaua de hoţi avea deschise mai multe conturi în străinătate, cel mai important într-o bancă din Turcia.

Investigatorii interni BMW estimează că daunele se ridică la circa 3 milioane de euro şi au lăsat restul procedurilor pe seama poliţiei din Munchen. Atât oficialii, cât şi organele de poliţie s-au arătat extrem de surprinşi de aceste acte, fabrica BMW din Munchen fiind considerată foarte sigură.

Investigaţia continuă, iar poliţiştii cred că această reţea de hoţi de piese BMW nu este singulară. Probabil urmează zile grele pentru cei 31.000 de angajaţi BMW din Munchen, care vor fi verificaţi în următoarea perioadă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.