BMW a înregistrat vânzări slabe la Seria 5 GT în America

BMW America de Nord este dezamăgit de vânzările lui Seria 5 GT, model ce a fost introdus anul trecut pe piaţa din SUA ca înlocuitor al lui Seria 5 Touring.

BMW a înregistrat vânzări slabe la Seria 5 GT în America BMW a înregistrat vânzări slabe la Seria 5 GT în America

Pe baza studiilor iniţiale efectuate de către BMW, rezultatele au arătat că Seria 5 GT este un vehicul atrăgător pentru cei care sunt în căutarea de lux, spaţiu şi performanţă, şi care nu sunt dispuşi să cheltuie mai mult pe un Seria 7.

Şeful departamentului de design de la BMW, Adrian van Hooydonk a confirmat faptul că studiul arată că există o bază de clienţi cu vârste peste medie care consideră că scaunele tradiţionale de la Seria 5 Sedan ar fi prea sportive, iar cele de la X5 sau X6 ar fi prea înalte.

Se pare că aceste măsuri nu au dus la rezultate pozitive. Potrivit declaraţiei oficiale a şefului de la BMW America de Nord, Jim O'Donnell, vânzările de Seria 5 GT au fost mai scăzute decât era de aşteptat şi chiar mai rău, modelul care ar fi trebuit să atragă clienţii Seriei 5 Touring, a "furat" din cei care şi-ar fi dorit un Seria 7.
Mai mult, aceştia şi-au îndreptat atenţia şi spre alte branduri concurente, în mare parte au preferat modelele Mercedes-Benz.

În Florida, 10% din proprietarii de BMW Seria 7 şi-au schimbat maşinile cu Seria 5 GT, diferenţa de preţ dintre cele două fiind de aproximativ 6.000 de dolari.

Conform celor de la Auto News, oficialii BMW prognozau pentru Seria 5 GT vânzări cuprinse între 4.000 şi 8000 de unităţi anual. Din păcate, aceştia nu au vândut decât 2.848 de unităţi în 2010 şi 700 de unităţi în primele 4 luni ale anului 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.