BMW a spart recordul mondial pentru cel mai lung derapaj controlat

Când spui „cel mai lung derapaj controlat” din lume, te gândeşti la un drift de vreo 10-20 de kilometri. Eu aşa am făcut. Dar se pare că m-am cam înşelat.

BMW a spart recordul mondial pentru cel mai lung derapaj controlat BMW a spart recordul mondial pentru cel mai lung derapaj controlat

Instructorul Johan Schwartz de la BMW Performance Center din Greenville, South Carolina, Statele Unite ale Americii a spart recordul pentru cel mai lung derapaj controlat din lume, şi nu cu 10-20 de metri, ci cu nu mai puţin de 71 de kilometri.

Da, aţi citit bine. Fostul record, care a fost stabilit în Abu Dhabi în luna februarie 2013, avea o lungime de 11,18 km. Noul record, stabilit de Schwartz, are 82,506 km.

Instructorul s-a folosit de un BMW M5 nemodificat şi de o pistă în formă de cerc, ceea ce a dus, probabil, la puţină ameţeală după cele 322 de ture. Oricum ar fi, Johan Schwarz a scris pe pagina de Facebook a evenimentului că e „mândru din mai multe motive”, unul dintre ele fiind, fireşte, stabilirea noului record.

Potrivit BMW, întregul eveniment a reuşit să strângă donaţii de peste 20.000 de dolari americani, bani care au mers la fundaţia BMW Charity Pro-AM.

Video:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.