BMW deschide un nou capitol în istoria automobilelor sport cu Seria 8 Coupé

Autor: Marius Vișan 14 mai 2018 Știri auto
BMW deschide un nou capitol în istoria automobilelor sport cu Seria 8 Coupé

24 de ore şi un moment deosebit: în ajunul legendarei curse de anduranţă de la Le Mans (Franţa), BMW va deschide un nou capitol în istoria fascinantă a automobilelor sport ale mărcii. La 15 iunie 2018, numărătoarea inversă pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans va oferit cadrul perfect pentru premiera mondială a noului BMW Seria 8 Coupé. Noul automobil sport de lux a fost dezvoltat în paralel cu BMW M8 GTE, cu care BMW Motorsport se va afla pe grila de start de la Le Mans în chiar ziua următoare, pentru prima dată din 2011.

În cea de-a doua etapă a Campionatului Mondial FIA de Anduranţă (WEC) 2018, BMW va înscrie două BMW M8 GTE. Aceste maşini de curse şi-au demonstrat deja potenţialul în etapa de deschidere a sezonului, găzduită de Spa-Francorchamps (Belgia), şi în IMSA WeatherTech SportsCar Championship, competiţia de anduranţă din America de Nord. Acum, acestea vor fi urmate de debutul modelului, a transmisiei şi a tehnologiei de suspensie de serie care beneficiază enorm de pe urma experienţei acumulate în motorsport. Competenţa profundă din cursele auto este concentrată în special în noul BMW M850i xDrive Coupé, care oferă caracteristici de manevrabilitate dinamică remarcabile datorită noului motor V8, tracţiunii integrale inteligente, diferenţialului blocante controlat al punţii spate, direcţiei active integral, tehnologiei de suspensie M Professional adaptive – dispune de stabilizare activă a ruliului – şi jantelor de 20 de ţoli, din aliaj uşor, echipate cu anvelope de înaltă performanţă.

„Nici că există decor mai potrivit pentru premiera mondială a noului BMW Seria 8 Coupé decât cursa de 24 de ore de la Le Mans”, a declarat Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare. „Cursa este o demonstraţie autentică de pasiune, dinamică şi calităţi de anduranţă. Aceste caracteristici definesc noul nostru automobil sport într-un mod special.”

Spectrul larg de experienţe de condus reflectă caracterul unic al noului BMW Seria 8 Coupé în cadrul mediului său competiţional. Livrarea spontană a puterii, agilitatea captivantă şi cel mai înalt grad de precizie în situaţiile de condus foarte dinamic subliniază personalitatea dovedită în curse a automobilului sport. Noul BMW Seria 8 Coupé este convingător în egală măsură în rol de navă-amiral care îşi răsfaţă pasagerii nu doar prin confortul călătoriei pe distanţe lungi pe autostrăzi sau drumuri naţionale, ci şi prin ambianţa sa de lux modern şi dotările cu echipamente de înaltă clasă.

Prin urmare, premiera mondială a BMW Seria 8 Coupé la Le Mans înseamnă şi startul plin de emoţie al actualei ofensive de modele a mărcii în clasa de lux. Prezenţa sporită în acest segment este unul din domeniile de acţiune definite de BMW Group în strategia sa NUMBER ONE > NEXT. Prin lansarea pe piaţă a noului BMW Seria 8 Coupé, care va începe în cea de-a doua jumătate a anului 2018, vor fi îndeplinite cele mai înalte standarde în vârful gamei în ceea ce priveşte dinamica şi cultura condusului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide