BMW Group a livrat peste 171.000 de automobile în februarie

Autor: Marius Vișan 08 mart. 2019 Știri auto
BMW Group a livrat peste 171.000 de automobile în februarie

După creşterea vânzărilor din luna ianuarie, cu schimbarea de model a celui mai bine vândut sedan din istoria companiei – BMW Seria 3 – în plină desfăşurare, livrările BMW Group au scăzut uşor în februarie, totalul de automobile ale mărcilor BMW, MINI şi Rolls-Royce ajunse la clienţii din lumea întreagă fiind de 171.501 (-4,1%). 

Salonul Auto de la Geneva din această săptămână a fost o prezentare a noilor automobile plug-in hybrid ale BMW Group, cu premiere mondiale pentru variantele electrificate ale BMW Seria 3, BMW Seria 7, BMW X3 şi BMW X5.

BMW Seria 5 şi Seria 2 Active Tourer vor beneficia de cea de-a patra generaţie a tehnologiei plug-in hybrid în cursul acestui an. BMW Group este principalul furnizor de automobile plug-in hybrid din lume şi, împreună cu modelul electric BMW i3, compania oferă automobile electrificate în fiecare segment de maşini.

După mai bine de cinci ani de la lansarea pe piaţă, BMW i3 rămâne foarte popular în rândul clienţilor, cu vânzări în primele două luni ale anului mai mari cu 19,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la finalul anului următor, BMW Group va lansa 10 modele electrificate noi sau actualizate. Până în 2025, compania intenţionează să aibă cel puţin 25 de modele electrificate pe piaţă, dintre care 12 vor fi integral electrice.

În total, 297.640 (-2,0%) de automobile BMW au fost livrate clienţilor în primele două luni ale anului. Din cauza actualei schimbări de model, vânzările BMW Seria 3 Sedan, care au reprezentat 13% din totalul vânzărilor BMW în 2018, au scăzut cu 13,4% (37.232 de unităţi) în primele două luni ale acestui an. Noul model va fi complet disponibil în cea de-a doua jumătate a anului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide