Premiera  BMW i - noul sub-brand de maşini electrice BMW

Astăzi, luni 21 februarie, BMW lansează în mod oficial noul sub-brand sub care vor fi vândute maşinile electrice produse de bavarezi: BMW i.

Data de 21 februarie 2011 poate fi considerată ziua de naştere a noului sub-brand de maşini electrice BMW i. Primele două modele care vor purta indicativul "i" vor fi BMW i3 şi BMW i8.

BMW i3 nu este altceva decât maşina electrică de oraş, cunoscută până acum sub indicativul MegaCity Vehicle. Este vorba de o maşină de dimensiuni reduse, având 2+2 locuri, caroseria fiind construită din aluminiu, iar celula de rezistenţă pentru pasageri din fibră de carbon.

Propulsia pentru BMW i3 va fi similară cu cea regăsită pe recent lansatul BMW ActiveE, fiind vorba de un motor electric de 170 CP, bateriile litiu-ion urmând a asigura o autonomie de până la 160 km. Însă inginerii lucrează intens şi la o versiune "range-extender", care va asigura o autonomie crescută.

BMW i8 va fi maşina de serie prefigurată de BMW Vision EfficientDynamics, concept prezentat la Salonul Auto Frankfurt 2009. Vorbim de un supercar ecologic, care va combina motorul electric de pe BMW i3 cu un motor termic de mare performanţă, dar care urmează noua filosofie downsizing BMW - acesta va avea o cilindree de numai 1,5 litri şi doar 3 cilindri.

Ambele modele vor fi construite în uzina de la Leipzig, unde deja au fost investiţi 400 de milioane de euro pentru o linie special dedicată. BMW i3 şi i8 vor beneficia, de asemenea, de sisteme de comunicaţie dezvoltate în cooperare cu firme cunoscute din domeniul coit şi comunicaţii.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.