BMW i8, văzut prin ochii posesorului

BMW i8 arată atât de bine şi este atât de simandicos încât nu ai cum să nu-l respecţi, indiferent cărui marcă eşti tu fan. Însă te-ai întrebat vreodată cu ce anume convinge i8 pe cineva să-l cumpere...?

BMW i8, văzut prin ochii posesorului BMW i8, văzut prin ochii posesorului

Scott Hughes este, se pare, primul posesor de BMW i8 din Carolina de Sud. Scott este un fan înrăit BMW, unul suficient de dedicat mărcii încât să fi cumpărat toate modele la care oricare fan visează. 

În garajul său şi-a făcut, aşadar, loc şi un i8, supersportiva nemţească al cărei pedigree este asociat supercarului M1. Da, Scott are şi un M1 în garaj. O să-i dăm cuvântul, pentru a ne explica ce anume îi place la BMW i8.

Cu toate că imaginea prodigioasă a fiecăruia dintre cele două modele BMW tinde să le asemuiască, din perspectiva zilei de astăzi, i8 şi M1 sunt foarte diferite.

i8 se foloseşte de un sistem hibrid plug-in pentru a livra 362 de cai-putere şi un moment maxim de 570 Nm. Acestea ajută coupéul să accelereze 0-100 km/h în 4,5 secunde şi să atingă o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic). Totodată, modul electric îi permite o autonomie fără emisii de până la 35 de kilometri

Test ProMotor cu BMW i8, maşina care schimbă fundamental segmentul premium

M1, pe de altă parte, este mult mai... mecanic. Se foloseşte de un motor L6 de 3,5 litri, dispus central, care dispune de 277 CP şi 330 Nm transmişi punţii spate prin intermediul unei cutii manuale cu cinci rapoarte. Accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde şi atinge o viteză maximă de 262 km/h. Are un design semnat de Giorgeto Giugiaro şi este dezvoltat în parteneriat cu Lamborghini.

Oameni şi maşini: BMW M1, „Supercarul solitar”

Ca o altă analogie, M1 a fost vândut doar ca BMW să poată să participe în competiţii cu el - doar 451 de exemplare au fost construite, suficient pentru ca brandul german să obţină omologare necesară pentru participarea în competiţii.

Asta ne duce, invariabil, la întrebarea: dacă Scott ţi-ar ceda una dintre aceste două bijuterii ale sale, pe care ai alege-o? 

P.S.: Scott nu-şi donează nicio maşină, era doar o întrebare fantezistă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.