BMW investeşte serios în Mexic

Pentru a se izola de posibilul derapaj al cursului euro-dolar, BMW se reorientează spre investiţii în Mexic în încercarea de a reduce dependenţa de subansamble venite din Europa.

BMW investeşte serios în Mexic BMW investeşte serios în Mexic

Deşi, teoretic, un euro mai slab decât dolarul ar favoriza exporturile spre Statele Unite ale Americii, BMW nu vrea să depindă prea mult de astfel de fluctuaţii. Prin urmare germanii se pare că intenţionează să investească în Mexic 1 miliard de dolari pentru a asigura o bază solidă de subansamble pentru uzinele sale din Statele Unite ale Americii. Acest anunţ a fost făcut chiar de ministrul Economiei din Mexic, Ruiz Mateos, conform MEDIAFAX. Miza este una foarte importantă pentru BMW, USA reprezentând a doua piaţă ca volum de vânzări după Germania.

Mexic tinde să devină o locaţie automobilistică tot mai efervescentă în ultima vreme Grupul Chrysler, controlat de Fiat, a anunţat în luna februarie că va investi 550 de milioane de dolari pentru a începe producţia modelului Fiat 500 la o uzină din Mexic. Luna trecută, Ford a redeschis o fabrică mexicană pentru a construi Fiesta în versiunea 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.