BMW îşi consolidează afaceriile din China. Germanii intenţionează să-şi mărească participaţia la joint-venture de la 50% la 75%

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

BMW Group îşi consolidează afaceriile din China prin extinderea pe termen lung a contractului pentru joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA) şi investiţiile ample pentru creşterea capacităţii de producţie. Contractul extins este valabil pentru 22 de ani (din 2018 în 2040). De asemenea, BMW Group intenţionează să-şi mărească participaţia la BBA de la 50% la 75%.

În acelaşi timp, joint-venture-ul a anunţat şi o investiţie de peste trei miliarde de euro în structuri noi şi existente ale uzinei din Shenyang, care se vor realiza pe parcursul anilor următori. La Tiexi, o nouă uzină pe terenul celei existente va dubla capacitatea acelui centru, în timp ce remodelarea vastă şi măsurile de extindere vor viza uzina vecină de la Dadong.

Capacitatea de producţie va rămâne aceeaşi, dar structura uzinei va fi extinsă treptat pentru variante de modele BMW viitoare şi creşterea aşteptată a pieţei. În consecinţă, capacitatea de producţie anuală totală pentru automobile BMW la uzinele BBA va creşte treptat la 650.000 de unităţi la începutul deceniului următor, ceea ce va crea 5.000 de locuri de muncă.

În 2017, uzinele de automobil BBA din Tiexi şi Dadong au produs aproximativ 400.000 de maşini.

În prezent, şase modele BMW sunt produse la Shenyang: uzina Tiexi produce BMW Seria 1 Sedan, BMW Seria 2 Active Tourer, BMW Seria 3 Sedan (inclusiv versiunea cu ampatament lung) şi BMW X1 (inclusiv versiunea plug-in hybrid).

La uzina Dadong sunt fabricate versiunea BMW Seria 5 cu ampatament lung (inclusiv varianta plug-in hybrid) şi BMW X3. Din 2020, modelul electric BMW iX3 va ieşi de pe linia de producţie a uzinei Dadong, care va fi singurul centru de producţie pentru acest model şi va asigura exporturi globale, pentru prima oară.

 Comentarii
Inchide