BMW îşi extinde portofoliul cu BMW X3 M şi BMW X4 M - GALERIE FOTO

BMW îşi extinde portofoliul cu BMW X3 M şi BMW X4 M, plus versiunile Competition ale acestora

BMW îşi extinde portofoliul cu BMW X3 M şi BMW X4 M - GALERIE FOTO BMW îşi extinde portofoliul cu BMW X3 M şi BMW X4 M - GALERIE FOTO

BMW M GmbH îşi extinde portofoliul cu BMW X3 M şi BMW X4 M. O altă noutate este lansarea versiunilor Competition alături de BMW X3 M şi BMW X4 M. 

Cel mai puternic motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce a echipat vreodată un automobil BMW M oferă calităţile necesare pentru performanţe deosebite. Propulsorul nou dezvoltat, cu carateristică de turaţii înalte, cu tehnologie M TwinPower Turbo generează o putere maximă de 353 kW/480 CP la o capacitate de 3,0 litri. Versiunea motorului biturbo dezvoltată special pentru BMW X3 M Competition şi BMW X4 M Competition creşte nivelul puterii cu 22 kW/30 CP, la 375 kW/510 CP.

Noul motor este combinat cu o transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, şi utilizează noul sistem de tracţiune integrală M xDrive, care şi-a făcut debutul la BMW M5. Sistemul M xDrive are o orientare spre puntea spate şi oferă clienţilor BMW X3 M şi BMW X4 M două moduri de condus cu tracţiune integrală.

Interacţiunea controlată central dintre M xDrive şi diferenţialul M activ de pe puntea spate permit sistemului de tracţiune integrală să împartă puterea motorului între cele patru roţi după cum este necesar pentru a furniza tracţiune, agilitate şi stabilitate direcţională optime. BMW X3 M şi BMW X4 M sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde, în timp ce variantele Competition ajung la 100 km/h, cu start de pe loc, în doar 4,1 secunde.

Cu trei setări ce pot fi selectate prin atingerea unui buton, amortizoarele controlate electronic ale suspensiei specifice M permit atât un confort excelent în utilizare cotidiană, cât şi contact foarte direct cu drumul, cu mişcări reduse ale roţilor şi caroseriei. Cinematica şi elastocinematica speciale ale suspensiei specifice M - cu punte faţă cu dublu braţ transversal şi puncte spate cu suspensie multibraţ - oferă control, aderenţă şi stabilitate direcţională.

Creat pentru a livra manevrabilitate şi control la limită, pachetul de tehnologie a şasiului este completat de direcţia specifică M (inclusiv Servotronic M şi raport variabil) şi frânele M Compound puternice. Printre alte dotări de pe lista de specificaţii standard se numără şi jantele M de 20 de ţoli, din aliaj uşor.

Pentru frânare, modelele dispun de discuri ventialte şi perforate cu un diametru de 395 mm pe faţă şi 370 mm pe spate cu o construcţie specială M.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.