BMW M Performance – Schimbarea la faţă (care merge până la „inima” modelelor BMW) – VIDEO + GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 13 mai 2016 Știri auto

 


Automobilele BMW au o tentă sportivă pronunţată încă din fabrică, iar motoarele care le echipează nu fac rabat la capitolul putere. Ce se întâmplă însă când iei un model BMW şi-l echipezi cu accesorii BMW M Performance? 

Ca să aflăm ce înseamnă această gamă de accesorii şi care este diferenţa dintre un model BMW standard şi unul echipat cu accesorii BMW M Performance, am mers la Adâncata.

Pe circuitul de motorsport am putut testa modele BMW cu şi fără aceste accesorii, iar după câteva ore petrecute încercând mai multe maşini putem spune clar că există o diferenţă, iar ea este sesizabilă, atât în ceea ce priveşte aspectul exterior, cât şi în timpul condusului. 

Doritorii au la dispoziţie elemente de design, jante, sistem de evacuare, kit de creştere a puterii motorului, kit de suspensie şi kit de frâne, sau aplicaţie smartphone pentru telemetrie conectată la computerul OBD al maşinii. Totodată, modelele BMW pot fi echipate cu un diferenţial autoblocant mecanic apelând la oferta de Accesorii Originale BMW M Performance. Această soluţie asigură peformanţe mai bune pe accelerare şi susţine abordarea dinamică a virajelor, pentru un condus sportiv.

Design şi aerodinamică

Cele mai populare accesorii sunt cele design şi aerodinamică, inclusiv jantele. Multe din componente sunt inspirate din experienţa BMW pe circuite şi dezvoltate împreună cu BMW Motorsport şi BMW M. Se utilizează fibra de carbon pentru multe dintre aceste accesorii, avantajul acestui material fiind că este rigid, uşor de modelat în diferite forme şi foarte uşor. Spre exemplu eleronul BMW M Performance pentru BMW Seria 3 cântăreşte numai 250 grame. Aproximativ 80% din componentele din carbon sunt realizate manual.

La interior, alături de linii de personalizare cu piele alcantara şi fibră de carbon, se remarcă volanele, de asemenea acoperite cu piele alcantara. În plus, cel mai sofisticat volan BMW M Performance oferă un display central şi afişaj cu led al turaţiei.

Putere şi evacuare

BMW oferă kit de creştere a puterii şi cuplului motor pentru mai bine de 40 versiuni de modele. Acestea vin cu modificări susţinute, în funcţie de motorizare putând include modificarea circuitului de evacuare, filtrul de admisie aer, intercooler sau convertizorul de cuplu al cutiei automate.

Creşterea de performanţe se concretizează pe întreaga plajă de turaţii, nu numai în vârful de putere. În general, kit-ul de putere BMW M Performance oferă un plus de putere de aproximativ 15 kW –30 kW şi 30-50 Nm, în funcţie de motorizare. Pot aduce îmbunătăţiri a acceleraţiei 0-100 km/h de 0,3-0,5 secunde şi a reprizei 80-120 km/h de până la 1 secundă. Kitul de putere poate fi susţinut de un sistem de evacuare îmbunătăţit. În funcţie de versiune poate folosi materiale performante, precum titan, şi poate avea valve controlate prin tehnologie bluetooth (pentru o instalare rapidă a sistemului de evacuare).

Suspensie

Kitul de suspensie include, după caz, un set complet de amortizoare şi arcuri sau numai amortizoare. Kitul asigură o reducere a gărzii la sol cu 10 mm faţă de un şasiu M Sport sau 20 mm faţă de un şasiu standard. Acesta înseamnă un comportament sportiv îmbunătăţit şi aderenţă mai bună.

Frâne

Vine cu etriere noi, cu 4 pistoane pentru faţă pentru o forţă de frânare mai mare. În funcţie de model, kitul include discuri perforate cu striaţii sau discuri de frână mai mari.

Diferenţial mecanic autoblocant

Diferenţialul mecanic autoblocant este un element emblematic pentru sportivitatea modelelor BMW. În prezent, modelele BMW pot fi echipate cu un diferenţial autoblocant mecanic apelând la oferta de Accesorii Originale BMW M Performance. Această soluţie asigură peformanţe mai bune pe accelerare şi susţine abordarea dinamică a virajelor, pentru un condus sportiv.

Pentru ce modele BMW sunt disponibile accesoriile BMW M Performance

Gama de accesorii de tuning a fost lansată în 2008 sub numele BMW Performance. Aceasta acoperă modelele BMW Seria 1, BMW Seria 3, BMW X5 şi BMW X6, generaţiile precedente. Posesorii acestor modele au în continuare la dispoziţie aceste accesorii. Oferta a fost extinsă treptat pentru aproape întreaga gamă de modele a mărcii sub noua denumire BMW M Performance. În prezent, accesoriile BMW M Performance pot echipa modele BMW, BMW M Performance (aşa cum exte BMW X6 M50d sau BMW Seria 2 M235i) sau BMW M. Sigurele modele care nu pot dispun de o ofertă de accesorii BMW M Performance sunt BMW Seria 5 Gran Turismo, BMW Z4, BMW i3 şi BMW i8.

Piaţa din România primeşte cu interes tot mai mare soluţiile de accesorii BMW M Performance. Anul precedent s-a încheiat cu vânzări totale de 110.000 Euro, în creştere cu 25% faţă de 2014 (88.000 Euro). Primul trimestru al 2016 a însemnat o altă evoluţie pozitivă importantă, cu un plus de 76% faţă de acceaşi perioadă a anului trecut (T1 2015: 29.000 Euro).

Reţeaua de service-uri autorizate ale mărcii poate pune la dispoziţie întreaga gamă de accesorii şi asigură instalarea, fără pierderea garanţiei maşinii.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide