BMW M trece la supraalimentare

Producătorul bavarez va renunţa la motoarele aspirate pentru viitoarele sale modele M, optând pentru versiunile supraalimentate.

BMW M trece la supraalimentare BMW M trece la supraalimentare

Motivele se pare că sunt două: în primul rând competiţia de la Audi şi Mercedes Benz foloseşte cu succes astfel de motoare, care sunt mai plăcute de utilizat în viaţa de zi cu zi, iar în al doilea rând ecologia îşi spune cuvântul, versiunile supraalimentate având un consum semnificativ mai mic, şi prin urmare şi emisii de CO2 pe măsură.

Şi dacă ne gândim că multe versiuni tunate ale motorului twin-turbo de 3.0 litri se apropie foarte bine de aspiratul de 4.0 litri de la M3, o astfel de mişcare începe să capete sens. Primul model M ce va avea un motor supraalimentat este viitorul X6 xDrive M, cu un V8 de 4,4 litri şi 500 CP, acelaşi motor urmând să ajungă în viitorul M5 în 2010.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.