BMW M1 – succesor?

Autor: Oraan Mărculescu 23 mart. 2008 Știri auto
BMW M1 – succesor?

Din gama BMW lipseşte un automobil supersport, BMW M6 nefiind un concurent real pentru Mercedes SLR McLaren sau Audi R8.

Cei de la Auto Zeitung sunt siguri că, până în 2012, BMW va arunca în ring un adevărat succesor al lui BMW M1 (fabricat între 1978 şi 1981). Acest supersport ar urma să beneficieze de ultimele tehnologii din Formula 1 (şasiu integral din fibră de carbon, frâne ceramice şi un sofisticat kit aerodinamic).

Motorul V10 twin-turbo, cu injecţie directă şi tehnologie Infineon (o nouă platformă electronică, de mare viteză) va fi plasat frontal, iar puterea estimată de 625 CP va fi transmisă punţii spate, viteza maximă fiind de aşteptat să atingă 400 km/h.

Preţul noului bolid s-ar cifra în jurul sumei de 300.000 euro, dar se pare că va fi oferită şi o versiune "economică", la jumătate de preţ, care ar urma să fie propulsată de un V8 twin-turbo, de 4,4 litri şi cu aproximativ 450 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide