BMW M1 - succesor?

Conform celor de la Auto Zeitung, până în 2012 bavarezii intenţionează să lanseze un urmaş al lui BMW M1, un adevărat concurent pentru SLR McLaren sau Audi R8.

BMW M1 - succesor? BMW M1 - succesor?
Din gama BMW lipseşte un automobil supersport, BMW M6 nefiind un concurent real pentru Mercedes SLR McLaren sau Audi R8.

Cei de la Auto Zeitung sunt siguri că, până în 2012, BMW va arunca în ring un adevărat succesor al lui BMW M1 (fabricat între 1978 şi 1981). Acest supersport ar urma să beneficieze de ultimele tehnologii din Formula 1 (şasiu integral din fibră de carbon, frâne ceramice şi un sofisticat kit aerodinamic).

Motorul V10 twin-turbo, cu injecţie directă şi tehnologie Infineon (o nouă platformă electronică, de mare viteză) va fi plasat frontal, iar puterea estimată de 625 CP va fi transmisă punţii spate, viteza maximă fiind de aşteptat să atingă 400 km/h.

Preţul noului bolid s-ar cifra în jurul sumei de 300.000 euro, dar se pare că va fi oferită şi o versiune "economică", la jumătate de preţ, care ar urma să fie propulsată de un V8 twin-turbo, de 4,4 litri şi cu aproximativ 450 CP.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.