BMW M3 30 Years American Edition, o „delicatesă” disponibilă doar pentru americani – FOTO

Autor: Marius Vișan 02 nov. 2017 Știri auto

Premieră mondială: BMW M3 30 Years American Edition sărbătoreşte 30 de ani de prezenţă BMW M3 în SUA cu un design unic creat de BMW Group Designworks, construit de BMW Individual (disponibil doar în SUA) BMW M3 este unul dintre cele mai recunoscute automobile din industria auto, acoperind o lungă istorie de succes. 

Exterior inspirat de culoarea M originală şi motivul steagului american BMW Group Designworks a creat o temă inspirată de culori americane pentru cea de-a 30-a aniversare a BMW M3 din SUA. Ce modalitate mai bună de a sărbători sosirea M3 a SUA decât o paletă de roşu, alb şi albastru.

Modelul BMW M3 30 Years American Edition, disponibil în 2018, şi-a început viaţa ca BMW M3 Competition Package cu transmisie manuală cu 6 trepte, dar a fost transformat rapid într-un automobil foarte special şi unic, după cum se remarcă prin culoarea sa exterioară, Frozen Red II metalizat. Deşi numele culorii este descris ca fiind „Frozen” pentru finisajul cu luciu special, ca şi cum automobilul este acoperit cu un strat îngheţat, căldura pigmentului roşu radiază din interior, iluminând suprafeţele musculoase ale BMW M3. De asemenea, Frozen Red II metalizat aminteşte de emblematicul BMW Henna Red al originalului M3 din anii ’80.

Tonul auriu revine după apogeul din anii ’80 şi completarea exteriorului o face setul de jante unic M Performance Golden din aliaj uşor (design 763M – faţă 19 ţoli, spate 20 de ţoli), culoarea inspirată de jantele de curse ale BMW M3 (E30) Warsteiner DTM. De asemenea, exclusive la exterior sunt benzile M pentru acoperiş care accentuează identitatea M pe un material premium, plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), precum şi grafica aniversară de 30 de ani aplicată pe parasolarele spate.

Exteriorul este completat de un interior complet american, cu schemă coloristică tricoloră Interiorul nu putea fi mai prejos, iar designerii au identificat imediat că spiritul american se confundă cu roşu, alb şi albastru. 

Grafica celei de-a 30-a aniversări a fost inspirată de cea a aniversării a 40 de ani de la lansarea BMW Seria 3. Schema coloristică cu roşu, alb şi albastru este completată de grafica subtilă inscripţionată pe tetieră, decoraţiuni şi parasolarul spate. Grafica acromatică suprapune „30th” peste drapelul american, simbolizând cei treizeci de ani în care americanii şi-au exprimat pasiunea pentru BMW M3 în SUA.

Accesoriile BMW M Performance completează BMW M3 30 Years American Edition

Amortizoarele cu arcuri elicoidale roşii contrastante, disponibile la BMW M3 30 Years American Edition, prezintă caracteristicile distinctive ale suspensiei reglabile M Performance Sports, permiţând conducătorului să reducă garda la sol a automobilului între 5 şi 20 de milimetri prin intermediul plăcuţei reglabile a arcului. Suspensia sport M Performance permite clienţilor să experimenteze dinamica unui condus inspirat de curse în utilizarea cotidiană pe şosea.

Aerodinamica din motorsport este prezentă în acest M3 unic prin intermediul eleronului spate BMW M Performance. Această componentă aerodinamică este executată manual din fibră de carbon (aripa, secţiunile laterale, braţele de sprijin) şi este accentuată cu benzile de curse, aducând cunoştinţele din motorsport pe şosea şi pe circuit.

Derivate direct din motorsport, jantele M Performance aurii unice, care sunt şlefuite şi cu masă optimizată, contribuie la comportamentul mai bun al direcţiei, ceea ce duce la o creştere suplimentară a dinamicii. Jantele sunt combinate cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 pentru aderenţă şi performanţă maxime.

Sistemul de evacuare M Performance ultrauşor, cu control al supapei şi cu amortizor de sunet din titan, generează o acustică plină de emoţie, care aminteşte de cursele de maşini sport – ţevile de eşapament au două decoraţiuni duble de 93 mm, din carbon, cu logo M pentru un aspect atrăgător şi inconfundabil.

În interior, cotiera, mânerele uşilor şi capătul schimbătorului M Performance completează aspectul schemei coloristice tricolore şi asigură un sentiment şi atingere de calitate înaltă. Cotiera are un aspect atrăgător datorită materialelor nobile şi designului deosebit: Alcantara şi carbon sunt decorate cu cusături M tricolore contrastante. Vizual, cusătura urmăreşte o linie până la mânerul frânei de mână, completând aspectul M Performance global, care se continuă la consola centrală şi noul capăt M Performance al schimbătorului.

BMW M3 30 Years American Edition este disponibil pentru vânzare după încheierea expoziţiei. Detaliile vor fi furnizate părţilor interesate la standul BMW (68000), aflat în afara Pavilionului de Sud, în zona Performance.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide