BMW M7? Nu, doar un BMW 760Li special pentru arabi…

Autor: Oraan Mărculescu 07 ian. 2014 Știri auto

Versiunea de top a limuzinei BMW Seria 7 poartă indicativul 760i (sau Li, pentru varianta cu ampatament alungit), având sub capotă un motor turbo aşa-zis nobil V12, de 6,0 litri şi 544 CP – adică doar ceva mai puţin decât cei 560 CP pe care îi prezintă la raport V8-ul de pe BMW M5.

Aşa încât, în teorie, un BMW M7 ar putea depăşi bariera celor 600 CP, peste care nu trece nici un model BMW ”stock” la ora actuală. Dar… e nevoie de aşa ceva?

Trădare! Nu e BMW M7, e ”doar” varianta de top 760Li…

Nu sunt puţini cei care ar spune ”da”, însă oficialii BMW par să nu fie tentaţi de lupta cailor putere, chiar dacă vorbim despre orgoliile arabilor. Cărora le oferă o ediţie specială BMW 760Li V12 M Bi-Turbo, care se departajează de modelele de vârf vândute în alte ţări prin echipamentul luxos şi particularizarea exterioară.

În primul rând, această ediţie specială are dreptul la un număr de opt nuanţe speciale pentru vopseaua exterioară, toate denumite după cele mai cunoscute circuite auto din lume (de exemplu, Monte Carlo Blue, Silverstonne II sau Imola Red).

Apoi modelul beneficiază de un kit complet M-Sport, cu jante de 19 sau de 20 de inci, dar şi cu sigla M plasată la vedere, ceea ce i-ar putea induce în eroare pe mulţi. Mai ales că aproape orice urmă de crom este înlocuită de ornamente negre ”Shadowline”.

E greu să împaci aspectul agresiv cu alura luxoasă… dar nu imposibil

Interiorul beneficiază cam de toate dotările oferite de programul Individual, la care se mai adaugă o tapiţerie din piele specială Nappa Oyster, având cusătură specifică M, precum şi inserţii din lemn BMW Individual Piano Black.

Per ansamblu, acest BMW 760Li pentru Orientul Mijlociu nu arată aşa de agresiv cum ne-am aştepta de la un M7. Nu au fost anunţate preţul şi numărul de exemplare care vor fi produse, deci rămâne de văzut dacă milionarii arabi nu vor prefera mai degrabă un Rolls Royce Ghost.

Voi ce credeţi:

AR TREBUI CA GERMANII SĂ FACĂ O VERSIUNE BMW M7?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide