BMW - Profit cu 63% mai mic pe al treilea trimestru

În ciuda unei scăderi a vânzărilor de automobile cu doar 4,2%, profitul companiei s-a micşorat cu mai bine de 63%. Şi se anuţă vremuri chiar mai grele.

BMW - Profit cu 63% mai mic pe al treilea trimestru BMW - Profit cu 63% mai mic pe al treilea trimestru

Compania din Munchen a declarat de curând că profitul pentru intervalul iulie-septembrie s-a micşorat cu 63% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 765 de milioane de euro la doar 279. Numărul total de modele BMW, Mini şi Rolls-Royce comercializate a scăzut cu 4,2%, de la 364.564 de unităţi la 349.098. Situaţia defalcată ne arată un BMW cu probleme,  având o scădere totală de 5,3%, în timp ce Mini a vândut cu 1,4% mai mult iar Rolls Royce a venit şi el cu o creştere de la 285 de exemplare la 332.

"Criza financiară nu a trecut, iar impactul ei se va vedea în economia reală chiar şi în 2009. Industria auto fără indoială trebuie să facă faţă unor situaţii extreme. Totuşi trebuie să identificăm opotunităţile ce pot apărea şi ca o companie puternică şi inovatoare, BMW va trece peste aceste timpuri grele, pregătindu-se pentru o poziţie cât mai bună pe viitor", a declarat Norbert Reithofer, directorul consiliului de administraţie BMW. 


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.