BMW şi Daimler investesc împreună peste 1 miliard de euro în servicii de mobilitate

Autor: Marius Vișan 25 feb. 2019 Știri auto

BMW Group şi Daimler AG îşi extind serviciile de mobilitate pentru a crea un nou jucător global care va oferi utilizatorilor mobilitate urbană sustenabilă. Cele două companii investesc peste 1 miliard de euro în total pentru a dezvolta şi a interconecta mai îndeaproape serviciile proprii de car-sharing, ride-hailing, staţii de încărcare pentru vehicule electrice şi transport multimodal. Cooperarea celor două companii presupune cinci verticale: REACH NOW pentru servicii multimodale, CHARGE NOW pentru staţii de încărcare electrică, FREE NOW pentru taxi ride-hailing, PARK NOW pentru parcare şi SHARE NOW pentru car-sharing.

Serviciile de mobilitate ale celor două companii se bazează pe o experienţă vastă şi pe o bază solidă de utilizatori, cu un total cumulat de peste 60 de milioane de clienţi activi, în prezent. Construind pe baza unei game de produse şi servicii extrem de atractive şi dispunând de o bază solidă de clienţi în regiuni cheie din Europa şi America, companiile îşi vor extinde amprenta globală prin faptul că serviciile de mobilitate existente se combină, formând cinci parteneriate:

– REACH NOW oferă o mulţime de opţiuni de a ajunge dintr-un punct în altul, permiţându-le utilizatorilor să rezerve şi să plătească direct pentru transportul în comun şi pentru alte opţiuni de mobilitate, cum ar fi car-sharing, ride-hailing şi închirieri de biciclete. 

– CHARGE NOW este un serviciu al Digital Charging Solutions GmbH (DCS), iar reţeaua sa extinsă de încărcare electrică este un factor cheie pentru condusul cu zero emisii de carbon. CHARGE NOW face ca punctele de încărcare electrică să fie uşor şi rapid de localizat, simplu de folosit şi plătit, atât în ţară, cât şi în străinătate. Digital Charging Solutions GmbH oferă acces simplu şi standardizat la punctele de încărcare electrică atât pentru producătorii de autovehicule, cât şi pentru operatorii de flote. Cu peste 100.000 puncte de încărcare în 25 de ţări, soluţia lor de white-label ajută producătorii de echipamente originale şi operatorii de flote să îşi realizeze strategiile privind mobilitatea electrică. Clienţii beneficiază de acces transfrontalier la una dintre cele mai mari reţele de încărcare electrică, aflată şi în creştere accelerată, având peste 250 de companii operatoare ale punctelor de încărcare până la momentul de faţă.

– PARK NOW oferă utilizatorilor cele mai bune soluţii imediate de parcare, le permite acestora să rezerve locuri de parcare şi să îşi gestioneze timpul de parcare, şi facilitează accesul şi ieşirea fără bilet în garajele publice, precum şi plata electronică ale taxelor de parcare. De asemenea aplicaţia ajută oraşele să îşi reducă volumele de trafic, aşadar contribuind la centre urbane mai curate, mai sănătoase şi mai locuibile. În Europa şi în America de Nord, peste 30 de milioane de clienţi folosesc deja serviciul în peste 1.100 de oraşe. 

– FREE NOW oferă o varietate de servicii de mobilitate precum taxi, şoferii particulari cu autovehicule de închiriat şi e-scuterele de ultimă generaţie, toate disponibile la atingerea unui buton. Unul dintre cele mai mari servicii de ride-hailing din Europa şi America Latină, FREE NOW deserveşte deja peste 21 de milioane de clienţi şi peste 250.000 de şoferi, care contribuie în mod semnificativ la reducerea traficului în centrul oraşelor mari. FREE NOW este condus de Marc Berg ca Director Executiv, iar Sebastian Hofelich este Director Financiar.

– SHARE NOW este un serviciu de închiriere maşini care permite clienţilor să închirieze şi să plătească pentru vehicule cu ajutorul smartphone-ului – oricând, oriunde. Flota sa va fi extinsă acum pentru a include o gamă mai largă de modele şi pentru a creşte gradul de acoperire al pieţei. În total, peste 4 milioane de clienţi folosesc în prezent 20.000 de vehicule ale flotei în 31 de oraşe din întreaga lume. Serviciul de car-sharing scade numărul de maşini din zonele urbane şi contribuie, astfel, la eficientizarea transportului rutier.

REACH NOW, CHARGE NOW, FREE NOW, PARK NOW şi SHARE NOW reprezintă soluţii inovatoare ale BMW Group şi Daimler AG pentru oraşele şi municipalităţile care doresc să aibă un flux de trafic eficient şi sustenabil. Datorită serviciilor deja existente, grupul de entităţi partenere dispune deja de resurse semnificative pentru a susţine şi a spori în mod sistematic mobilitatea urbană durabilă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide