BMW şi Daimler vor dezvolta împreună tehnologii de condus autonom

Autor: ProMotor 05 iul. 2019 Știri auto
BMW şi Daimler vor dezvolta împreună tehnologii de condus autonom

BMW şi Daimler au încheiat un parteneriat pe termen lung pentru a dezvolta împreună tehnologii de conducere autonomă, informează Reuters.

Peste 1.200 de tehnicieni ai ambelor companii vor fi implicaţi în acest parteneriat.

Acordul se va concentra pe dezvoltarea sistemelor de asistenţă pentru şofer, conducere autonomă pe autostradă şi parcare autonomă, a anunţat BMW.

Cei doi giganţi germani şi-au anunţat prima dată planurile de a-şi uni forţele în ceea ce priveşte sistemele de conducerea autonomă în februarie, adăugând că discută extinderea parteneriatului.

BMW şi Daimler au comunicat ieri că s-au pus de acord asupra parteneriatului şi că estimează utilizarea tehnologiilor dezvoltate pe modelele lansate începând cu 2024.

Tehnologiile vor fi de nivelul 4, adică vor opera alături de un şofer aflat la volan.

Totodată, BMW a anunţat că sunt planificate discuţii pentru extinderea cooperării în privinţa unor nivele superioare de automatizare în zone urbane şi centrele oraşelor.

Această cooperată este non-exclusivă şi este deschisă şi altor constructori şi parteneri, rezulatatele urmând să fie disponibile şi altor producători de piese originale sub licenţă.

Eforturile Daimler şi BMW se vor concentra pe dezvoltarea unei arhitecturi pentru sisteme de asistenţă pentru şofer, inclusiv senzori, precum şi un centru comun de date pentru păstrarea, administrarea şi procesarea informaţiilor, dar şi dezvoltarea unor funcţii şi sisteme software.

Tehnicienii implicaţi vor lucra în diferite locaţii, printre care campusul de condus autonom BMW din Unterschleissheim, dar şi în centru de tehnologie Mercedes din Sindelfingen şi în centru tehnologic şi de testare Daimler din Immendingen. Compania mamă Mercedes, Daimler, deja cooperează cu BMW în anumite domenii.

Din cauza confictelor comerciale internaţionale şi a marjelor de profit tot mai mici asociate cu legislaţia tot mai dură în privinţa emisiilor, constructorii se aliază pentru a suporta împreună costurile imense de dezvoltare a tehnologiilor noi, concurând alături de giganţii software precum compania Waymo care aparţine de Alphabet, părintele Google.

Volkswagen şi Fords sunt la un pas de a finaliza o alianţă strategică pentru a dezvolta împreună maşini autonome electrice.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide