BMW şi Mercedes ar putea dezvolta împreună o platformă pentru maşini din clasa compactă

Cele două companii ar putea dezvolta împreună generaţiile viitoare ale modelelor compacte - Seria 1 şi Clasa A

BMW şi Mercedes ar putea dezvolta împreună o platformă pentru maşini din clasa compactă BMW şi Mercedes ar putea dezvolta împreună o platformă pentru maşini din clasa compactă

BMW şi Mercedes-Benz ar putea dezvolta împreună generaţiile viitoare ale modelelor compacte - Seria 1 şi Clasa A ca parte a unei cooperări care ar include crearea unei platforme comune.

Cei doi producători auto trebuie să reducă costurile pentru a-şi permite să investească în noi sisteme autonome, iar astfel să evita pierderea avantajului tehnologic faţă de rivalii tradiţionali. Colaborarea în dezvoltarea unei noi platforme ar putea fi soluţia. 

Dacă discuţiile vor avea succes, primele maşini construite pe noua arhitectură vor apărea după 2025, informează autonews.com

Mercedes şi BMW cooperează deja în unele domenii. În 2015, cei doi producători de automobile, împreună cu Audi, au cumpărat compania de cartografiere care a aparţinut Nokia, iar anul trecut cei doi producători de automobile şi-au îmbogăţit serviciile de închiriere Car2Go şi DriveNow în încercarea de a-şi intensifica prezenţă pe piaţa de mobilitate. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.