BMW X3 facelift

Fratele mai mic al lui X5 a suferit un facelift, după ce a „suferit” numeroase critici relativ la aspectul mai puţin atractiv. La Paris, X3 s-a prezentat cu modificări destul de discrete ale spoilerelor, mai vizibile fiind noua gamă de culori pentru caroserie sau noile posibilităţi de personalizare a habitaclului, datorită tapiţeriilor şi materialelor interioare.

Fratele mai mic al lui X5 a suferit un facelift, după ce a "suferit" numeroase critici relativ la aspectul mai puţin atractiv. La Paris, X3 s-a prezentat cu modificări destul de discrete ale spoilerelor, mai vizibile fiind noua gamă de culori pentru caroserie sau noile posibilităţi de personalizare a habitaclului, datorită tapiţeriilor şi materialelor interioare.

Ca de obicei, modificările de substanţă le regăsim sub caroserie. Gama de motorizări este revizuită şi constă în trei propulsoare pe benzină şi trei diesel common-rail. Între primele trei, noi sunt cel de 2,5 litri (218 CP) şi cel de 3,0 litri (272 CP), o evoluţie a motorului de pe 130i şi 330i. În domeniul diesel, noutatea o reprezintă versiunea de 286 CP a cunoscutului şase în linie de 3,0 litri, cu două turbocompresoare, care se regăseşte şi sub capota lui 535d. Practic, acesta este cel mai puternic propulsor disponibil pe X3, neavând la ora actuală nici un rival direct pe piaţă. De asemenea, este singurul care primeşte standard o nouă cutie de viteze automată Steptronic, cu şase trepte. Celelalte versiuni pot primi opţional această cutie automată, standard beneficiind de o cutie manuală cu şase trepte).

Ca tracţiune, X3 se bazează în continuare pe serviciile sistemului de tracţiune integrală gestionată electronic "xDrive". Echiparea de serie a fost îmbogăţită cu dotări aflate până acum doar pe listele de opţionale, nivelul de securitate fiind extrem de ridicat.

Fără a primi modificări substanţiale, X3 rămâne un concurent de seamă pe o piaţă extrem de aglomerată, datorită unui stil ceva mai elaborat şi a puternicului diesel de 3,0 litri. Rămâne de văzut dacă noul X5 nu îl va arunca prea mult în umbră.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.