BMW X3, probleme cu airbag-ul pentru pasagerul din dreapta

Autor: ProMotor 13 dec. 2013 Știri auto
BMW X3, probleme cu airbag-ul pentru pasagerul din dreapta

Într-un raport realizat de RAPEX, sistemul de schimb rapid de informaţie implementat de Comisia Europeană, airbag-ul pentru pasagerul din dreapta de pe modelul BMW X3 prezintă potenţial de rănire a persoanei aflate pe locul respectiv.

Notificarea a fost făcută deocamdată pentru modelele vândute în Germania şi se referă la faptul că în caz de accident rutier, există posibilitatea ca airbag-ul să nu se declanşeze corect, fapt care amplifică riscul rănirii grave a pasagerului. Mai mult, acelaşi raport specifică faptul că mai multe bucăţi din bord pot fi aruncate în habitaclu în urma funcţionării defectuoase a airbag-ului.

Este vorba despre un număr total de 37de automobile la nivel global, modele produse între ianuarie 2011 şi aprilie 2013, în Statele Unite ale Americii, iar ca măsură voluntară, vehiculele vor fi rechemate în service pentru soluţionarea problemei. 7 dintre acestea se găsesc în Germania, 7 în China şi 4 în Marea Britanie, restul fiind răspândite în ţări precum Columbia, Rusia, Austria, Japonia şi Norvegia.

Sursa: European Comission, Health and Consumers

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide