BMW X5 (F15) Security Plus – SUV-ul blindat care nu ştie de frică. UPDATE

Autor: Adrian Mihălţianu 27 aug. 2014 Știri auto

BMW X5 Security Plus este versiunea blindată a celei de-a treia generaţii BMW X5, cunoscută şi sub denumirea F15. Iar acum probabil te întrebi unde e blindajul, având în vedere că maşina arată (cel puţin la exterior) la fel ca un model normal.

Răspunsul vine după ce te uiţi la poza de mai jos, unde maşina a fost ciuruită cu sute de gloanţe, dar totuşi nici unul dintre ele nu a ajuns în interior.

Aşa cum se întâmplă de obicei, diferenţa stă în detalii, iar X5 Security Plus e campion la detalii ascunse. De exemplu, geamurile sunt groase cât obrazul celui mai nesimţit om de pe planetă, uşile găzduiesc plăci din oţel gros, îmbinările dintre elementele de caroserie şi montanţi sunt sigilate, iar anvelopele run flat îţi permit să îţi continui drumul, chiar dacă au fost ciuruite. Cu alte cuvinte, maşina asta poate să ţină piept unui asalt cu mitraliere AK47, ceea ce spune destul de multe.

Potrivit informaţiile furnizate de BMW, singurul motor disponibil va fi V8-ul de 4,4 litri pe benzină de pe varianta xDrive50i, care produce 450 CP şi 650 Nm – suficient pentru situaţiile în care trebuie să o rupi la fugă. Totodată, suspensia şi frânele au fost modificate pentru a se înţelege cât se poate de bine cu plusul de greutate adus de blindajul extrem de greu.

Înăuntru e „business as usual”

Pe lângă versiunea Security Plus, BMW va produce la fabrica din Spartanburg, Statele Unite şi versiunea Security, care vine cu un blindaj ceva mai uşor. Cele două modele vor fi prezentate la Salonul Internaţional GPEC  (General Police Equipment Exhibition and Confrence) 2014 de la Leipzig, care se desfăşoară în perioada 9-11 septembrie. Tot acolo, BMW va prezenta şi un X5 Security cu o dotare ceva mai neobişnuită: o targă de elicopter, care permite transportarea rapidă şi în siguranţă la spital a unei persoane protejate sau la un elicopter de salvare într-un caz de urgenţă medicală

Citeşte şi: Mercedes-Benz S-Class, acum şi în variantă blindată

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide