BMW X6 ActiveHybrid

BMW va lansa în România, în 2009, BMW X6 ActiveHybrid, al cărui consum de carburant va fi cu 20% mai scăzut faţă de versiunea exclusiv pe benzină, a declarat agenţiei MEDIAFAX responsabilul de comunicare în cadrul BMW, Agnes Weiss-Tar.

BMW X6 ActiveHybrid BMW X6 ActiveHybrid
"BMW X6 ActiveHybrid este o continuare a programului EfficientDynamics al grupului. Aceasta înglobează tehnologii şi setări ale maşinii care îi permit obţinerea unui consum mai scăzut de carburant şi emisii reduse. Modelul X6 hibrid va fi lansat în 2009, an în care va fi disponibil şi pe piaţa românească", a spus Weis-Tar, fără a preciza o perioadă mai exactă.

Sistemul ActiveHybrid al BMW presupune dotarea maşinii cu un motor pe benzină, precum şi cu alte două motoare electrice. Unul dintre acestea din urmă funcţionează pe post de generator pentru a încărca bateria ori pentru a furniza energie celuilalt motor electric. Al doilea motor electric transformă energia electrică primită de la primul motor ori de la baterie în energie mecanică, pentru a ajuta motorul pe benzină.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.