BMW X6 vs Range Rover şi Toyota Land Cruiser pe zăpadă. VIDEO

De ce e important să ai anvelope de iarnă, iar dacă tot ai anvelope de iarnă, să cumperi unele bune, iar nu mărci no-name, doar pentru că sunt mai ieftine? Exemplificăm cu urcatul unui mic deal de zăpadă de către un BMW X6, un Range Rover şi o Toyota Land Cruiser

BMW X6 vs Range Rover şi Toyota Land Cruiser pe zăpadă. VIDEO BMW X6 vs Range Rover şi Toyota Land Cruiser pe zăpadă. VIDEO

Dacă te-am întreba care dintre cele trei maşini (BMW X6, Range Rover şi Toyota Land Cruiser) este în stare să urce mai uşor o mică rampă cu zăpadă proaspătă, ce ai răspunde? 

X6-le nu poate ieşi nici din parcare” - afirmaţie des întâlnită, în special la cei care nu au condus niciodată sistemul XDrive de tracţiune integrală de la BMW, cu anvelope potrivite, de iarnă. Care e capabil să urce o pârtie de schi, la nevoie...

Range Rover poate ajunge oriunde” - aproape corect, dacă e încălţat cu ce trebuie. Dacă nu are aderenţă, degeaba are un sistem de tracţiune integrală foarte bun, nu serveşte la nimic.

Land Cruiser este tatăl off-road-ului” - nu chiar corect, dar este o maşină foarte bună în off-road. Şi pe zăpadă. Cu condiţia să aibă anvelopele potrivite. Ştiţi voi, anvelope de iarnă.

Ca să fiu la obiect: da, un X6 nu va visa niciodată să ajungă în off-road acolo unde ajunge un Range Rover sau un Land Cruiser, fie şi pentru că, în acelaşi timp, un Range Rover sau un Land Cruiser nu vor fi niciodată în stare să ţină pasul cu un X6 pe un drum virajat şi uscat.

Însă asta nu înseamnă nici că nu ştie să iasă din parcare, nici că ar avea probleme iarna, dacă are cauciucuri de iarnă. În acelaşi timp, poţi avea cea mai bună maşină pentru off-road, dacă o încalţi cu mizerii, o păţeşti... Aşadar, aviz amatorilor de „gipane” - puneţi-vă roţi de iarnă, iarna, pentru că altfel riscaţi să vă umpleţi de ridicol.

Vezi clipurile de mai jos şi remarcă diferenţa făcută de pneuri!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.