Boardul Nissan a votat destituirea lui Carlos Ghosn de la conducerea companiei

Boardul Nissan a decis soarta lui Carlos Ghosn

Boardul Nissan a votat destituirea lui Carlos Ghosn de la conducerea companiei Boardul Nissan a votat destituirea lui Carlos Ghosn de la conducerea companiei

Boardul producătorului auto japonez Nissan a votat destituirea lui Carlos Ghosn din funcţia de preşedinte al companiei, după arestarea acestuia, în Japonia, acuzat de încălcarea legislaţiei financiare, informează BBC. 

Carlos Ghosn, care era şi CEO şi preşedinte al Renault, precum şi preşedinte al Mitsubishi Motors şi care conducea şi o alianţă a celor trei companii auto, a fost arestat luni în Japonia, procurorii anunţând că şi-a subevaluat veniturile obţinute din administrarea Nissan cu 44 de milioane de dolari, în ultimii cinci ani. Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului.

Renault l-a numit miercuri, temporar, pe Thierry Bollore, director de operaţiuni, la conducerea companiei, în locul lui Carlos Ghosn, aflat în „incapacitate temporară” de a-şi exercita funcţiile. Boardul a precizat că Ghosn îşi menţine funcţiile în companie, dar Bollore va conduce compania cu acelaşi puteri şi drepturi ca Ghosn.

Ghosn, născut în Brazilia, din părinţi libanezi şi francezi, şi-a început cariera la Michelin în Franţa, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control şi a devenit CEO al companiei în 2001.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.