Bogdan Florea, Porsche România: Până în 2030 o treime din maşinile vândute de VW pe piaţa locală vor fi electrice

Una din trei maşini vândute de Volkswagen pe piaţa locală va fi electrică, până în anul 2030, pe măsură ce numărul modelelor cu propulsie „pe baterii“ urmează să crească puternic în perioada următoare.

Bogdan Florea, Porsche România: Până în 2030 o treime din maşinile vândute de VW pe piaţa locală vor fi electrice Bogdan Florea, Porsche România: Până în 2030 o treime din maşinile vândute de VW pe piaţa locală vor fi electrice

Una din trei maşini vândute de Volkswagen pe piaţa locală va fi electrică, până în anul 2030, pe măsură ce numărul modelelor cu propulsie „pe baterii“ urmează să crească puternic în perioada următoare.

„Noi luăm în calcul un potenţial de 30% din vânzările de pe piaţa locală să fie reprezentate de maşini electrice. Chiar şi în prezent, avem la electrice un preţ similar cu al unui Volks­wagen cu motor diesel, iar VW ID, viitorul mo­del, va avea o autonomie de 550 km“, a spus Bogdan Florea, brand ma­nager la Volkswagen Autoturisme în cadrul Porsche România.

Volkswagen se pregăteşte să lanseze modelul ID, pri­mul elec­tric din gama sa conceput de la zero pentru o astfel de mo­torizare, iar pentru vânzare, va apela la o strategie si­milară cu cea a Tesla pentru Model3,deşi producţia începe din 2020, din luna mai cine va dori să cumpere maşina, va pu­tea achita un avans de 1.000 de euro şi va avea garantată producţia în 2020.

Citeşte mai departe pe ZF.ro

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.