Bolid în stil F1, pentru şosele – Street Formula

Autor: Gabriel Grosoiu 19 mart. 2012 Știri auto

Formula 1 este un sport ce atrage anual milioane de fani în tribunele marilor circuite şi generează alte zeci de milioane sub forma profitului. Pentru cei care îşi permit doar să asiste la evoluţiile unora precum Michael Schumacher sau Fernando Alonso, visul de a conduce o maşină precum cele ale renumiţilor piloţi este pe cale de a se concretiza.

Compania franceză Mygale tocmai a prezentat un „monopost cu trei locuri” perfect legal pe drumurile publice. Este drept, nu vorbim despre un bolid identic cu cele din Marele Circ, dar de la aspectul acestuia şi până la senzaţiile pe care le pot simţi viitorii clienţi, totul duce cu gândul la atmosfera competiţională.

Street Formula, aşa cum au ales cei de la Mygale să-şi denumească maşina, va oferi nu mai puţin de trei locuri, fiind ideal pentru o familie cu tot atâţia membri sau pentru un cuplu cu bagaje puţine şi planuri mari de vacanţă. Dar care sunt specificaţiile bolidului de la Mygale? Cântărind 580 kg, Street Formula este dotată cu un motor de 1,6 litri, în patru cilindri, a cărui putere se cifrează la 200 CP.

Demarajul 0-100 km/h durează doar 5,1 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h. Preţul pentru versiunea de stradă, perfect înmatriculabilă, este de 97.000 euro, dar eticheta poate creşte simţitor dacă se va opta pentru varianta opţională, de 300 CP. Vorbind despre dotări opţionale, viitorii clienţi ai maşinii vor putea să-şi accesorizeze excentrica achiziţie cu dotări precum pilot automat, radio CD, precum şi sistem GPS. Aşadar, câţi dintre voi îşi doresc aşa ceva în garaj?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide