Bosch a creat ambreiajul electronic, care automatizează transmisiile manuale

Zilele în care plecările de la semafor sunt acompaniate de tremurături ale maşinii sau de opriri ale motorului sunt pe sfârşite. Cei de la Bosch au creat un ambreiaj electronic care transformă cutiile de viteze manuale în cutii automate pentru treapta întâi de viteză, astfel încât plecările de la semafor să fie întotdeauna line.

Bosch a creat ambreiajul electronic, care automatizează transmisiile manuale Bosch a creat ambreiajul electronic, care automatizează transmisiile manuale

Bosch eClutch e numele ambreiajului electronic care poate înlocui ambreiajele hidraulice convenţionale şi poate fi cuplat şi decuplat automat fără intervenţia şoferului, astfel încât plecările de la semafor să fie cât mai line cu putinţă.

Mai mult, asta înseamnă că, cel puţin în prima treaptă de viteză, o maşină cu cutie de viteze manuală funcţionează la fel ca o cutie de viteze automată – adică şoferul nu trebuie să apese pedala de ambreiaj.

Sistemul eClutch creat de cei de la Bosch conţine o pedală de ambreiaj care nu este legată fizic de discul de ambreiaj. În schimb, între pedală şi disc există un cablu electric şi un actuator care acţionează atunci când pedala este apăsată. Doar că, spre deosebire de un ambreiaj standard, calculatorul ambreiajului electronic poate să debreieze chiar şi atunci când pedala nu este apăsată.

Potrivit germanilor, acest sistem îmbunătăţeşte confortul şoferului în condiţii de trafic aglomerat şi asigură schimbări perfecte ale vitezelor, fiindcă oricât de brusc ar ridica piciorul de pe pedala de ambreiaj, mintea electronică va acţiona actuatorul aşa cum trebuie.

Voi ce părere aveţi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.