Break de curse: Volvo V60 Racing, prezentat în Brazilia

Volvo a prezentat la Salonul Auto Sao Paulo modelul break V60 Racing. Maşina este pregătită pentru circuit, iar combinaţia de culori folosită la exterior aduce aminte de modelul 850 break, care a participat la curse în 1994.

Break de curse: Volvo V60 Racing, prezentat în Brazilia Break de curse: Volvo V60 Racing, prezentat în Brazilia

La Salonul Auto din Sao Paulo, Volvo a prezentat o versiune de curse a break-ului V60. Nu foarte multe maşini de curse sunt break, iar una dintre primele a fost tot un Volvo.

 În 1994, un Volvo 850 break a participat în BTCC (British Touring Car Champion ship) şi, deşi nu a avut rezultate remarcabile şi a fost înlocuit în 1995 cu un sedan, se pare că suedezii au motive să reînvie break-ul ca maşină de curse.

V60-ul are sub capotă un motor pe benzină cu patru cilindri T5 de 2,0 litri care dezvoltă, după cum au spus oficialii Volvo, „peste 250 de cai-putere” şi care e cuplat la o cutie de viteze automată cu şase trepte şi ambreiaj dublu.

Jantele de 18 ţoli sunt îmbrăcate în anvelope Michelin Pilot Sport, iar aici se termină detaliile despre maşină pentru că Volvo nu a mai dat nici o informaţie despre break-ul de curse.

Salonul Auto Sao Paulo se desfăşoară în perioada 24 octombrie - 4 noiembrie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.