Bridgestone va echipa e-tron, primul SUV Audi complet electric

Autor: Marius Vișan 21 ian. 2019 Știri auto
Bridgestone va echipa e-tron, primul SUV Audi complet electric

Bridgestone va echipa primul SUV Audi complet electric – e-tron. Cele două companii au pus la punct o listă de cerinţe care să scoată în evidenţă specificaţiile noului model, de la acceleraţia impresionantă la confortul şi liniştea la bordul vehiculului. Bridgestone a fost ales de Audi să furnizeze şase anvelope diferite de la 19’’ la 21’’ – patru dimensiuni pentru vară şi două pentru iarnă – ca dotări originale.

Propulsat de trei motoare electrice, Audi e-tron ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde. Aceasta a impus instalarea unor anvelope cu contact excelent. Astfel, Bridgestone a furnizat anvelopele de vară Alenza 001; creată în special pentru SUV-uri, anvelopa are o structură de blocuri care optimizează contactul cu solul pentru a îmbunătăţi răspunsul la virarea în curbe şi stabilitatea pe drum drept A primit clasificarea A pe eticheta pentru aderenţa pe carosabilul ud – cea mai bună pe piaţă.

Pentru sezonul de iarnă, Bridgestone pune la dispoziţie Blizzak LM 001 pentru abordarea cu încredere a virajelor şi manevrabilitate pe suprafeţe umede, uscate, cu gheaţă, mâzgă şi zăpadă. Anvelopa combină un compus cu concentraţie ridicată de siliciu impregnat cu polimerul Nano Pro-Tech de la Bridgestone care îi conferă o aderenţă excelentă.

Audi e-tron, fabricat în Belgia, va fi disponibil în reprezentanţele auto din ianuarie 2019.


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide