Britanicii se dau în vânt după Dacia – câte maşini Dacia au cumpărat în doar 10 luni

Autor: Oraan Mărculescu 09 oct. 2013 Știri auto
Britanicii se dau în vânt după Dacia – câte maşini Dacia au cumpărat în doar 10 luni

În general, oamenilor de vânzări le plac cifrele rotunde. Şi zero-urile, mai ales dacă vorbim de bani. Ei bine, în Marea Britanie cei de la Dacia celebrează un rezultat foarte interesant: 10.000 de maşini noi vândute în 10 luni.

Adică, în medie, 1.000 de maşini noi vândute pe lună, pentru o marcă proaspăt lansată pe piaţa extrem de pretenţioasă a Marii Britanii. Un rezultat clar al campaniei inteligente ”shocking affordability” (şocant de accesibilă), care a prins foarte bine pe fondul crizei economice.

Din cele 10.000 de exemplare vândute până acum, circa 5.600 sunt modele Duster, iar 4.400 modele Sandero, dar se poate ca, până la finalul anului, proporţia să se schimbe, deoarece modelul Dacia Sandero Stepway are cea mai mare cerere, în timp ce Duster facelift s-ar putea să aterizeze la dealerii de peste Canalul Mânecii de-abia din 2014.

Un lucru e clar: Dacia a mai trecut un examen dificil cu acest rezultat, ceea ce demonstrează că imaginea mărcii autohtone are un mare potenţial de creştere în Europa de Vest.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide