Bucureştenii petrec anual un „concediu” în trafic

Bucureştiul este pe locul 5 printre cele mai aglomerate oraşe din lume.

Bucureştenii petrec anual un „concediu” în trafic Bucureştenii petrec anual un „concediu” în trafic

Un studiu recent arată că şoferii din Capitală petrec, anual, în trafic 9 zile în plus faţă de şoferii din alte oraşe mai mici, scrie Digi24.ro

Bucureştiul e al cincilea cel mai aglomerat oraş de pe glob, în timp ce în Europa, conduce detaşat. Ne depăşesc doar Mexico City, Bangkok, Jakarta şi Chongqing din China. 

Cele mai aglomerate perioade din zi sunt dimineaţa şi seara. S-a constat că un şofer din Bucureşti iroseşte pe zi câte 57 de minute peste media normală. Adunate rezultă 218 ore într-un an. 

Practic bucureştenii petrec în maşină 9 zile în plus pe an faţă de timpul pe care l-ar petrece în condiţii de trafic normal. Prin comparaţie cele 9 zile sunt echivalentul unui adevărat concediu de vară.

În Europa, capitala României este oraşul în care se circulă cel mai greu. Petrecem de 2 ori mai mult timp în trafic decât ar trebui pentru distanţele parcurse.

Imediat după noi se află Moscova. Metropole precum Roma şi Paris sunt abia pe locurile 6 şi 7.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.