Bucureştenii petrec anual un „concediu” în trafic

Autor: economica.net 13 mai 2019 Știri auto
Bucureştenii petrec anual un „concediu” în trafic

Un studiu recent arată că şoferii din Capitală petrec, anual, în trafic 9 zile în plus faţă de şoferii din alte oraşe mai mici, scrie Digi24.ro

Bucureştiul e al cincilea cel mai aglomerat oraş de pe glob, în timp ce în Europa, conduce detaşat. Ne depăşesc doar Mexico City, Bangkok, Jakarta şi Chongqing din China. 

Cele mai aglomerate perioade din zi sunt dimineaţa şi seara. S-a constat că un şofer din Bucureşti iroseşte pe zi câte 57 de minute peste media normală. Adunate rezultă 218 ore într-un an. 

Practic bucureştenii petrec în maşină 9 zile în plus pe an faţă de timpul pe care l-ar petrece în condiţii de trafic normal. Prin comparaţie cele 9 zile sunt echivalentul unui adevărat concediu de vară.

În Europa, capitala României este oraşul în care se circulă cel mai greu. Petrecem de 2 ori mai mult timp în trafic decât ar trebui pentru distanţele parcurse.

Imediat după noi se află Moscova. Metropole precum Roma şi Paris sunt abia pe locurile 6 şi 7.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide