Bugatti e aici?! Japonezii au reuşit ceva colosal dintr-un motor “în miniatură” - FOTO

I-au pus o caroserie superdinamică şi au mers cu cu maşina la campurile de sare de la Bonneville ...

Bugatti e aici?! Japonezii au reuşit ceva colosal dintr-un motor “în miniatură” - FOTO
Bugatti e aici?! Japonezii au reuşit ceva colosal dintr-un motor “în miniatură” - FOTO

 


16 oameni de la Honda Japonia s-au unit pentru a bate un record. Cu un motor de 0,6 litri, în trei cilindri, care scoate 64 de cai putere stoc. Motorul turbo era împrumutat de la S660 Roadster, un proiect-concept. Superinginerii l-au capacitat cu încă de doua ori mai mulţi cai, deci l-au urcat in aproape 200 de cai.

I-au pus o caroserie superdinamică şi au mers cu cu maşina la campurile de sare de la Bonneville ca să măsoare cea mai rapidă Honda din toate timpurile. Maşinăria S-Dream a prins şi 428 de km/h, însă pentru record trebuie să prindă cel puţin aceeaşi viteză şi la întoarcere. Viteza oficial consemnată ca record a fost 421.5 km/h.

Când a testat maşina în Japonia, echipa nu a avut nici cea mai mică problema. În SUA au apărut nişte mici inexactităţi la trasă din cauza sării de pe jos. Astfel a trebuit să mai modifice un pic cockpit-ul ca să prindă viteza scontată.

FOTO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.