Bugatti Veyron Grand Sport Venet este o ediţie specială pentru artişti matematicieni

Autor: Iulian Dnistran 11 mart. 2013 Știri auto

Se pare că cei de la Bugatti fac câte o ediţie specială a modelului Veyron pentru fiecare salon auto de talie mondială. La Paris 2012 a fost un Grand Sport Vitesse vopsit în alb şi albastru, iar la Sao Paulo 2012 a fost Grand Sport Vitesse Rafale.

Iată că la Salonul Auto Geneva 2013, franco-germanii au continuat seria ediţiilor speciale cu un Veyron Grand Sport creat în colaborare cu artistul francez Bernar Venet. Rezultatul, care a fost supranumit „cea mai rapidă piesă de artă din istorie”, are o vopsea în două culori, cu foarte multe formule matematice, care au fost folosite în timpul dezvoltării modelului.

O temă similară a fost adoptată şi în interior, unde tapiseria din piele şi bordul au primit o culoare care se aseamănă cu metalul ruginit.

Partea mecanică a lui Bugatti Grand Sport Venet a rămas aceeaşi ca în versiunea de serie, ceea ce înseamnă că motorul W16 de 8,0 litri a rămas acelaşi, cu o putere maximă de 1.001 CP şi un cuplu maxim de 1.250 Nm.

Această ediţie specială a fost prezentată pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, la sfârşitul lui 2012, iar acum a avut parte de dezvăluirea pe plan european.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide