Bugatti Veyron Grand Sport Venet este o ediţie specială pentru artişti matematicieni

Bugatti a prezentat la Salonul Auto Geneva 2013 o nouă ediţie specială a coupe-ului cu motor W16 Veyron Grand Sport, creată în colaborare cu artistul francez Bernar Venet.

Bugatti Veyron Grand Sport Venet este o ediţie specială pentru artişti matematicieni
Bugatti Veyron Grand Sport Venet este o ediţie specială pentru artişti matematicieni

Se pare că cei de la Bugatti fac câte o ediţie specială a modelului Veyron pentru fiecare salon auto de talie mondială. La Paris 2012 a fost un Grand Sport Vitesse vopsit în alb şi albastru, iar la Sao Paulo 2012 a fost Grand Sport Vitesse Rafale.

Iată că la Salonul Auto Geneva 2013, franco-germanii au continuat seria ediţiilor speciale cu un Veyron Grand Sport creat în colaborare cu artistul francez Bernar Venet. Rezultatul, care a fost supranumit „cea mai rapidă piesă de artă din istorie”, are o vopsea în două culori, cu foarte multe formule matematice, care au fost folosite în timpul dezvoltării modelului.

O temă similară a fost adoptată şi în interior, unde tapiseria din piele şi bordul au primit o culoare care se aseamănă cu metalul ruginit.

Partea mecanică a lui Bugatti Grand Sport Venet a rămas aceeaşi ca în versiunea de serie, ceea ce înseamnă că motorul W16 de 8,0 litri a rămas acelaşi, cu o putere maximă de 1.001 CP şi un cuplu maxim de 1.250 Nm.

Această ediţie specială a fost prezentată pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, la sfârşitul lui 2012, iar acum a avut parte de dezvăluirea pe plan european.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.