Bugatti Vision Grand Concept, „un nou capitol în istoria brandului”

Bugatti a prezentat conceptul Vision Gran Turismo la Frankfurt 2015. Suntem din ce în ce mai convinşi că îl întrezărim pe Chiron aici...

Bugatti Vision Grand Concept, „un nou capitol în istoria brandului” Bugatti Vision Grand Concept, „un nou capitol în istoria brandului”

Nebunia asta de concept pe care o vezi mai sus a fost expusă la Salonul auto de la Frankfurt 2015, în carbon, metal şi plastic. Aşa cum te-ai fi aşteptat, Vision Gran Concept este „un tribut al brandului adus curselor din perioada 1920 şi 1930 şi victoriilor din competiţia Le Mans de 24 de ore”. Dacă îţi scapă indiciile, grila numerotată şi vopseaua two-tone amintesc de vestitul Type 57 Atlantic, respectiv Type 57 G Tank care s-au remarcat în competiţii în 1936 şi 1937. 

Este un proiect destinat mediului virtual, însă a fost construit prin provocarea ca oricare componentă să aibă funcţie reală. „Am vrut să dezvoltăm o maşină de curse pentru fanii noştri, un Bugatti adevărat până în cel mai mic detaliu, şi să transmitem valorile nelimitate ale brandului” ne explică echipa de design. Aceasta a menţionat şi că Bugatti Vision Gran Turismo este ancorat în realitate şi că „specificaţiile maşinii, exact ca şi designul ei, sunt realiste”. Un mod mai frumos de a spune că aceasta este platforma lui Chiron nu cred că ar fi existat. Ah, ba da, se poate: Bugatti Vision Gran Turismo „marchează un nou capitol în istoria brandului de lux, un capitol care va culmina cu dezvelirea noii supersportive Bugatti”. 

Nu se ştiu detaliile tehnice ale sistemului de propulsie, care va fi - evident! - hibrid. Motorul W16 va rămâne la locul lui şi maşina va avea, în continuare, tracţiune integrală. Ca să ne dea ceva, totuşi, oficialii Bugatti au spus că, în mediu virtual, VGT poate atinge viteze mai mari de 400 km/h în linia dreaptă de la Sarthe. Wow, wow. Serios acum? Asta ne daţi? 

Noi credem cu tărie, în continuare, că dacă îl debarasezi de kitul aerodinamic mega-cool şi îi retuşezi un pic rapoartele - roţi un piiic mai mici, de exemplu - eu cred că obţii o imagine cât se poate de clară a lui Chiron. Îl vezi? Îl vezi?! (am pus imagini noi în galeria foto)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.