Buick Invicta Concept

Buick se bucură în China de o imagine de marcă similară cu aceea a lui Lexus în America, profitând astfel de salonul asiatic pentru lansarea unui coupe cu patru uşi.

Aflat momentan în stadiul de concept, Buick Invicta preia numele de la un model lansat în 1959, însă pentru piaţa chineză el va fi o premieră. Folosindu-se de reţeta clasica, coborârea plafonului, ridicarea panourilor uşilor şi folosirea unor geamuri cât mai mici, Buick a creat ceea ce mai nou se numeşte coupe cu patru uşi, modă lansată evident de Mercedes CLS.

Cu elemente de design preluate de la prototipul Riviera prezentat la Shanghai anul trecut, Invicta este mult mai aproape de o versiune de serie, Buick dorind ca acesta să reprezinte primul model american desenat pentru pieţele internaţionale.

Motorizarea este asigurată de primul propulsor Buick cu injecţie directă, supraalimentat, dar care are doar patru cilindri, o cifră uşor nedemnă de imaginea impunătoarea a conceptului. Puterea maximă de 250 CP mai salvează din imaginea uşor alterată, însă chiar şi aşa, un V8 de cel puţin 400 CP ar fi fost mult mai potrivit. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu şase trepte, despre care oficialii americani spun că asigură o eficienţă în consum mai bună.

Aceştia însă nu au declarat care va fi viitorul conceptului şi nici nu au justificat de ce designul exterior se aseamănă atât de mult cu cel al noului Opel Insignia.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.