Bulgaria interzice înmatricularea maşinilor cu proprietari straini

Parlamentul din ţara vecină va adopta un amendament ce nu va mai permite ca proprietarii străini de maşini să le înmatriculeze în Bulgaria.

Bulgaria interzice înmatricularea maşinilor cu proprietari straini Bulgaria interzice înmatricularea maşinilor cu proprietari straini

Visul miilor de români care speră la o maşină second-hand, înmatriculată în condiţii mai avantajoase, este pe cale să se spulbere. Parlamentul de la Sofia va adopta in perioada următoare unele amendamente legale ce vor interzice ca o maşină deţinută de un proprietar care locuieşte în altă ţară sa poarte un numar de inmatriculare din Bulgaria. Anunţul a fost făcut de Borislav Bogoev, vicepresedinte al Comisiei bulgare de supraveghere financiară.

Decizia bulgarilor pare să ţintească direct către proprietarii români ai maşinilor înmatriculate la sud de Dunăre, pentru că media primelor de despagubire pentru maşinile cu proprietari din Romania este considerabil mai mare fata de cea din Bulgaria. Iar asta, în timp ce preţul poliţelor de asigurare in Bulgaria este mai mic decât în România.

Poliţia din Bulgaria a făcut public un raport potrivit căruia la inceputul acestui an existau 4.000 de maşini achizitionate de români cu numere bulgăreşti, dintre care doar 500 de exemplare au trecut la plăcuţe româneşti. Valoarea totală a tuturor despăgubirilor înregistrate de Fondul de garantare din Bulgaria, în urma accidentelor provocate de maşinile românilor înmatriculate în această ţară, este de 33 de milioane de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.