Bulgaria va negocia cu un alt mare constructor deschiderea unei fabrici, dacă VW alege Turcia

Autor: ProMotor 05 aug. 2019 Știri auto
Bulgaria va negocia cu un alt mare constructor deschiderea unei fabrici, dacă VW alege Turcia

Bulgaria se află în cursă alături de Turcia pentru noua fabrică a grupului Volkswagen, însă dacă nemţii aleg Turcia bulgarii vor începe negocierile cu Hyundai, informează agenţia de presă Novinite.

Anunţul a fost făcut de ministrul bulgar al Economiei, Emil Karanikolov. Potrivit acestuia, Bulgaria a trimis propuneri de parteneriate încă din 2017 către doi mari constructori auto. Volkswagen a fost primul care a pornit negocierile, iar discuţiile cu Hyundai sunt încă la stadiu incipient. Oficiali bulgari ar urma să călătorească în Coreea de Sud în această toamnă.

Karanikolov a mai spus că sunt 250 de companii care activează în sectorul auto din Bulgaria, iar ele au 65.000 de angajaţi. În urma unei discuţii cu reprezentaţii industriei din Bulgaria şi premierul Boyko Borisov, s-ar fi stabilit ca ţinta pentru acest sector să fie de 500 de companii şi 120.000 de angajaţi.

Oficialul bulgar a mai spus că aeroportul din Dobroslavci a fost unul dintre terenurile oferite VW, însă nemţii au refuzat propunerea pentru că nu ar fi existat suficiente resurse de apă.

Bulgaria nu a renunţat planul de a dezvolta aceast spaţiu, iar aici urmează să fie construit un circuit pentru testarea vehiculelor autonome.

Ministrul a mai anunţat că există două cereri de construcţie a unei fabrici de baterii pentru maşini electrice în Bulgaria.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide