Bulgarii se plâng că rămân uşor fără permis auto în România

Conform autorităţilor din ţara vecină, bulgarii rămân masiv fără permise auto în România

Bulgarii se plâng că rămân uşor fără permis auto în România Bulgarii se plâng că rămân uşor fără permis auto în România

Ministerul bulgar de Externe avertizează că bulgarii rămân masiv fără permise auto în România pentru contravenţii, cum ar fi manevrele de depăşire incorecte sau trecerea pe roşu. 

Conform autorităţilor din ţara vecină, în ultimul an şi jumătate 344 de bulgari şi-au pierdut carnetele în România, iar recuperarea poate dura până la un an.

Bulgarii se plâng că pentru orice încălcare a legii permisul de conducere poate fi luat în România. Ministerul dă ca exemple nerespectarea culorii semaforului, depăşirile de coloane, trecerea liniei continue sau excesul de viteză. 

Bulgarii sunt revoltaţi şi acuză faptul că în ţara vecină românii îşi fac de cap şi că poliţia lor nu este la fel de dură. „Dacă ar exista reciprocitate toţi şoferii români care circulă între Ruse şi Beala (60 kilometri sud de Ruse - n.red.) ar trebui să rămână fără permise”, comentează un şofer bulgar avertismentul Ministerului de Externe din ţara lui, scrie Digi.24.ro.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.