„Bulgăroaicele” – capcanele pe patru roţi care sunt „înmatriculate” cu preţul a doua pachete de ţigări

Autor: Marius Vișan 17 aug. 2016 Știri auto
„Bulgăroaicele” – capcanele pe patru roţi care sunt „înmatriculate” cu preţul a doua pachete de ţigări

 


Tot mai mulţi proprietari de autoturisme înmatriculate în Bulgaria circulă cu documente falsificate. Conform celor de la Adevărul, aceşti şoferi preferă să încalce legea cu bună ştiinţă şi să procure taloane de inspecţie tehnică periodică şi certificate de înmatriculare false. 

„Bulgăroaicele”, aşa cum sunt numite aceste maşini, nu corespund din punct de vedere tehnic rigorilor impuse de Registrul Auto Român, sau chiar sunt furate, iar din acest motiv proprietarii recurg la procurarea de acte false. 

Documentele falsificate sunt procurate din Bulgaria pentru sume de aproximativ 25-30 de lei, dar falsificatorii unor astfel de acte se găsesc şi la noi, în zona Calafatului. Depistarea lor se poate face cu cititorul optic, iar dacă sunt prinse, persoanele care le au asupra lor riscă dosare penale.

Poliţiştii de frontieră din Mehedinţi au descoperit de la începutul anului până în prezent, 42 de documente de călătorie falsificate.

„Majoritatea documentelor falsificate au fost taloanele de inspecţie tehnică periodică cărţile de identitate şi permisele de conducere pentru autovehicule, toate acestea fiind descoperite în Punctele de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II”, a declarat pentru Adevărul Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Pentru realizarea acestor falsuri se folosesc certificate sau taloane bulgăreşti originale care în prealabil sunt scanate şi prelucrate informatic. După aceea, pe ele se aplică în fals aceleaşi elemente de siguranţă ca şi cele originale.

Cei mai mulţi şoferi care îşi falsifică documentele de călătorie sunt cetăţeni români care sunt posesori de maşini înmatriculate în străinătate şi se deplasează în mod frecvent în Serbia.

În acest caz, pedeapsa pentru infracţiunile de fals, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de ieşire sau intrare ilegală din ţară, este închisoarea de la 3 luni la 5 ani.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide