Bunicii vor tresări când îşi vor aminti. Tu fă bine şi ia-ţi unul!

Autor: Alexandru Banu 28 sept. 2017 Știri auto

Trebuie să recunoaştem cum a început totul. A venit un coleg la noi, Claudiu Giurgea de la Pro Sport (îl vedeţi live pe site şi FB Pro Sport în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, de la 10.00) şi ne-a întrebat “bă, dacă tot sunteţi voi ăştia cu maşini atât de şmecheri, ştiţi ce-i ăla un termoplonjon?”.

Am stat 5 minute şi ne-am uitat în gol la el. L-am trimis acasă cu glumele lui. Omul, hotărât să afle cât de bine ştim ce-i important în viaţă, ne-a zis că nu glumeşte nici măcar 1%. Nu am vrut să-l credem pe cuvânt. Auziserăm de termocuplă şi astfel de drăcovenii care închid şi deschid circuite de răcire / încălzire, fac treburi în comun cu termostatele, d’astea de termodinamică.

Până la urmă, s-a creat o vâlvă căreia nu i-am putut face faţă şi am plonjat în analele Google-ului ca să aflăm şi noi dacă e sau nu caterincă. Iar dacă nu e, să aflăm ce e termoplonjoul ăsta. Zbang! Am dat peste un site magnetcenter.ro.

Evrika! Există. Termoplonjonul nu e o glumă proasă sau inutilă, ci într-adevăr ceva existenţial în momentele grele. Când e rece şi vrei să-ţi faci un ceai / cafea / ciocolată caldă. Când vrei să fierbi un ou şi nu ai gaze. Când eşti între viaţă şi moarte. Termoplonjonul e noul tău prieten de nădejde şi amintirea de speriat a bunicilor sau a părinţilor care bat în 60+. Toţi îl foloseau atunci, iar regula era clară. Nu-l bagi în priză înainite să-l bagi în apă.

Ok, ok, ce e termoplonjonul. E o simplă, banală şi primordială rezistenţă pe care o bagi în apă şi încălzeşte. Poţi s-o alimentezi de la priza de casă sau de la cea de 12 volţi de la maşină. Pe vremea lui ceauşescu se numea mult mai lumes, fierbător. Pentru unii arată ca un teld e făcut clătite (parcă aşa se numeşte unealta aia, nu?). Pentru alţii poate arăta pur şi simplu ca un termoplonjon. Aşteptăm reacţii după ce vă întrebaţi prietenii ce este acela un Termoplonjon. Vedeţi că l-am scris cu literă mare ca să-i dăm importanţă mare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide