Bust omagial pentru Louis Chevrolet

Autor: Gabriel Grosoiu 21 mart. 2012 Știri auto
Bust omagial pentru Louis Chevrolet

Un bust de dimensiuni mari, din oţel şlefuit va împodobi Parc de l’Ouest din La Chaux-de-Fonds, oraşul natal al lui Louis Chevrolet. Acesta le va aminti vizitatorilor de întemeietorul mărcii Chevrolet, unul dintre cei mai renumiţi fii ai oraşului elveţian.

Sculptura, concepută de Christian Gonzenbach, a câştigat concursul de artă, lansat pe 3 noiembrie 2011, cu ocazia centenarului Chevrolet. Un juriu internaţional a desemnat proiectul lui Gonzenbach ca fiind cel mai bun din cele patru lucrări deosebit de creative.

Propunerea acestuia s-a clasat în faţa celor prezentate de Lang/Baumann, Costas Varotsos, şi Olivier Mosset şi Sylvie Fleury. Spectaculoasa operă de artă va fi amplasată în Parc de l’Ouest, situat în centrul oraşului La Chaux-de-Fonds.

Suntem foarte recunoscători pentru această donaţie generoasă din partea companiei Chevrolet, un obiectiv care va atrage turiştii, iubitorii de artă şi pasionaţii de autovehicule în oraşul La Chaux-de-Fonds”, a declarat Laurent Kurth, consilier al oraşului La Chaux-de-Fonds.

Opera de artă încheie o serie de iniţiative care marchează o sută de ani de la înfiinţarea mărcii. Pe parcursul centenarului, Chevrolet a lansat şapte modele noi în Europa. Ofensiva de produse continuă cu modelele Malibu şi Cruze station wagon, care vor fi lansate anul acesta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide