C-Class se alătură gamei de hibride plug-in Mercedes-Benz cu C350

Berlina de clasă medie C-Class vine acum cu o configuraţie ispititoare: 279 de cai-putere şi un consum teoretic ce face invidios orice diesel...

C-Class se alătură gamei de hibride plug-in Mercedes-Benz cu C350 C-Class se alătură gamei de hibride plug-in Mercedes-Benz cu C350

La NAIAS 2015, Mercedes-Benz a prezentat C350 Plug-In Hybrid, al doilea model de acest fel din seria de 10 pe care Mercedes-Benz şi-a propus s-o facă publică până în 2017. Despre primul Plug-In Hybrid din gama producătorului, S500 PIH, am vorbit pe îndelete aici.

Sub capota lui C350e (cum va fi cunoscut pe piaţă) se află un motor cu patru cilindri în linie, de 2,0 litri, căruia i se alătură un motor electric alimentat de un set de baterii Li-ion, de 6,2 kWh, cu răcire pe apă. 

Motorul termic livrează 210 cai-putere şi 348 Newtoni-metru, în timp ce partea electrică a ansamblului vine cu cu 81 CP şi 340 Nm. Puterea totală a celui mai verde C-Class din istorie este de 279 de cai-putere, cuplul motor indicând un total de 599 Newtoni-metru. 

Ajutat de o transmisie automată 7G-TRONIC, C350e accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde şi se opreşte, limitat electronic, la viteza de 250 km/h. Versiunea break este cu 0,3 secunde mai lentă în sprint şi ajunge la 246 de kilometri pe oră, în cazul în care aceste cifre reprezintă totul pentru tine. 

Să reveni la partea verde, unde sunt prezentate cifrele cu adevărat interesante: bateriile lui C350 Plug-In Hybrid (care cântăresc 100 de kilograme şi care fură 15 litri din volumul portbagajului) permit rularea în regim electric până la 31 de kilometri. Altfel, în regim hibrid, berlina de clasă medie poate consuma şi 2,1 l/100 km, conform datelor emise de producător. Norma de emisii indică 48 g/km CO2. 

Mercedes-Benz spune că, în contextul alimentării electrice de la o sursă casnică (240 V / 13 A), bateriile lui C350e se încarcă în circa 2 ore.  

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.